GK Quiz – 322(Mixed GK Topics)

1.The book “Mother Teresa: The Final Verdict” has been authored by whom?
a) Nitin Bose
b) Ritika Bhattacharya
c) Aroup Chatterjee
d) Kanishka Gupta

Click here to View Answer
Answer c) Aroup Chatterjee

2.The holidays for the banks are declared as per
a) Reserve Bank Act
b) Companies Act
c) Banking Regulation Act
d) Negotiable Instrument Act

Click here to View Answer
Answer d) Negotiable Instrument Act

3.What is the number of districts in India according to census 2011_________
a) 630
b) 640
c) 635
d) 650

Click here to View Answer
Answer b) 640

4.The term, Corner Flag is associated with which of the following games________
a) Badminton
b) volleyball
c) Football
d) golf

Click here to View Answer
Answer c) Football

5.What is the capital of Nagaland_______
a) Chennai
b) Kohima
c) Gandhinagar
d) Shillong

Click here to View Answer
Answer b) Kohima,Nagaland CM- TR Zeliang

6.World Autism Awareness day is celebrated on_________
a) 2 April
b) 3 April
c) 4 April
d) 5 April

Click here to View Answer
Answer a) 2 April

7.Dibru-Saikhowa National Park is located at_______
a) Andhra Pradesh
b) Bihar
c) Assam
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Assam

8.Prince of Wales Museum is located at?
a) Jabalpur
b) Bangalore
c) Thrissur
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai

9.What is the currency of Eucador?
a) Euro
b) Dollar
c) Peso
d) Dinar

Click here to View Answer
Answer b) Dollar,Capital: Quito, Currency: United States Dollar0

10.Currently how many Schedules are ther in Indian Constitution?
a) 8
b) 10
c) 12
d) 7

Click here to View Answer
Answer c) 12,At the time of adoption 8 schedules were there in Indian Constitution.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment