GK Quiz – 307(Mixed GK Topics)

1.When was the National Energy Conservation Day celebrated?
a) 14th Dec
b) 15th Dec
c) 16th Dec
d) 17th Dec

Click here to View Answer
Answer a) 14th Dec

2.Kush Bhagat is associated with which sports?
a) Chess
b) Badminton
c) Tennis
d) Wushu

Click here to View Answer
Answer a) Chess

3.The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in
a) Paris
b) Madrid
c) New York
d) Geneva

Click here to View Answer
Answer d) Geneva

4.In which of the following festivals are boat races a special feature?
a) Onam
b) Rongali Bihu
c) Navratri
d) Pongal

Click here to View Answer
Answer a) Onam

5.Rani Jhansi Marine National Park is located in
a) Kerala
b) Madhya Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Andaman and Nicobar Islands

Click here to View Answer
Answer d) Andaman and Nicobar Islands

6.’The 2016 Youth Voters’ Festival held in Which state of India ?
a) Uttarakhand
b) Manipur
c) Nagaland
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Nagaland

7.Where is the headquarters of Deutsche Bank located?
a) Hong Kong
b) Japan
c) Singapore
d) Germany

Click here to View Answer
Answer d) Germany

8.Cash Compensatory Support(CCS) is related to
a) Banking
b) Industries
c) Import/Export
d) Insurance

Click here to View Answer
Answer c) Import/Export

9._____ is also called as Green Planet
a) Earth
b) Neptune
c) Jupiter
d) Pluto

Click here to View Answer
Answer b) Neptune

10.Vijay Ghat memorial place of ________.
a) Lal Bahadur Shastri
b) Jag Jivan Ram
c) I. K. Gujral
d) Giani Zail Singh

Click here to View Answer
Answer a) Lal Bahadur Shastri

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment