GK Quiz – 277(Mixed GK Topics)

1.Laxmirani Majhi is associated with which sports?
a) Boxing
b) Wrestling
c) Archery
d) Wushu

Click here to View Answer
Answer c) Archery

2.World Elephant Day is celebared on
a) August
b) May 16
c) August 12
d) September 5

Click here to View Answer
Answer c) August 12

3.Farthest Field: An Indian Story of the Second World War by …………………….
a) Raghu Karnad
b) Kunal Verma
c) Srinath Raghavan
d) Husain Haqqani

Click here to View Answer
Answer a) Raghu Karnad

4.What is the capital and currency of Swaziland?
a) Baghdad, Dinar
b) Prague, Koruna
c) Lobamba, Lilangeni
d) Tokyo, Yen

Click here to View Answer
Answer c) Lobamba, Lilangeni

5.Who among the following player has won UEFA Best Player in Europe (2015-16)?
a) Gareth Bale
b) Cristiano Ronaldo
c) Antoine Griezmann
d) Andrea Pirlo

Click here to View Answer
Answer b) Cristiano Ronaldo

6.Khijadiya Bird Sanctuary is situated in which state of India ?
a) West Benghal
b) Manipur
c) Gujarat
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat

7.Mettur Dam is situated in
a) Goa
b) Rajasthan
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

8.‘ Navaratna’ is a company which is rising at ……………… level.
a) State
b) Asia
c) India
d) World

Click here to View Answer
Answer d) World

9.………………. is the regulator of Telecommunication Industry?
a) GOI
b) TRAI
c) UN
d) Telecommunication Ministry

Click here to View Answer
Answer b) TRAI

10.Who among the following won the Grammy awards three times ?
a) AR Rehman
b) Neela Vaswani
c) Pandit Ravi Shankar
d) Ricky Kej

Click here to View Answer
Answerc) Pandit Ravi Shankar

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment