GK Quiz – 258(Mixed GK Topics)

1.PM Narendra Modi has inaugurated how many hydropower projects of 1,752 MW capacity in Himachal Pradesh?
a) Two
b) One
c) Three
d) Five

Click here to View Answer
Answerc) Three

2.Andrew Wiles was conferred with the prestigious 2016 Abel Prize. Abel Prize was given in which field?
a) Architecture
b) Mathematics
c) Science & Medicine
d) Art & Culture

Click here to View Answer
Answerb) Mathematics

3.The Group of Seven (G-7) summit for the year 2016 will be held in which country?
a) Japan
b) France
c) Canada
d) Germany

Click here to View Answer
Answera) Japan

4.Which among the following countries won the 2016 Asian Nations Cup Chess tournament?
a) Vietnam
b) China
c) Iran
d) India

Click here to View Answer
Answerd) India,Indian men have won the 2016 Asian Nations Cup Chess tournament by defeating Vietnam in the final round by 3-1 score played in Abu Dhabi.

5.Indian Military Academy is situated at _____.
a) Mount Abu
b) Dehradun
c) Hydrabad
d) Khadakwasla

Click here to View Answer
Answerb) Dehradun

6.What percent of FDI is allowed in Coffee plantation in India?
a) 49%
b) 51%
c) 70%
d) 100%

Click here to View Answer
Answerd) 100%

7.First Rashtriya Sanskriti Mahotsav was held in which city?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Chennai
d) Ahmedaba
A

Click here to View Answer
nswerb) New Delhi

8. Ck Nayudu Trophy is related to which sports?
a) Football
b) Hockey
c) Kabbadi
d) Cricket

Click here to View Answer
Answerd) Cricket

9.Who among the following has become the first Indian woman gymnast to qualify for Olympics?
a) Anjali Bhagwat
b) Deepika Kumari
c) Dipa Karmakar
d) Geeta Singh

Click here to View Answer
Answerc) Dipa Karmakar

10.Unique Identification Authority of India (UIDAI) comes under which of the following?
a) NITI Ayog
b) Ministry of Science and Technology
c) Ministry of Information and Broadcasting
d) Ministry of Communications and Information Technology

Click here to View Answer
Answerd) Ministry of Communications and Information Technology

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment