GK Quiz – 234 (Mixed GK)

GK Quiz – Practice in our APP!!!

1. Headquarters of Kotak Mahindra Bank is situated at
a) Bengaluru
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Pune

Click here to view Answer
Answer b) Mumbai

2. Currency of Papua New Guinea is
a) Lira
b) Dollar
c) Kina
d) Rand

Click here to view Answer
Answer c) Kina

3. World Heritage Site ‘Champaner-Pavagadh Archaeological Park’ is situated in the state
a) Madhya Pradesh
b) Gujarat
c) Orissa
d) Himachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer b) Gujarat

4. Kunzum Pass is situated in
a) Sikkim
b) Uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) Maharashtra

Click here to view Answer
Answer c) Himachal Pradesh

5. Gorumara National Park is situated in
a) Punjab
b) Goa
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal

Click here to view Answer
Answer d) West Bengal

6. Headquarters of Worldwide Fund for Nature is at
a) Dubai, UAE
b) Gland, Switzerland
c) Berlin, Germany
d) Brussels, Belgium

Click here to view Answer
Answer b) Gland, Switzerland

7. The Indian Banks’ Association (IBA) is an association of Indian banks and financial institutions having headquarters in ________
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Bengaluru
d) Hyderabad

Click here to view Answer
Answer a) Mumbai

8. First Indian Bank got ISO certification is ________
a) SBI
b) ICICI Bank
c) Canara Bank
d) BOI

Click here to view Answer
Answer c) Canara Bank

9. Kunchikal Falls is situated in
a) Uttar Pradesh
b) Nagaland
c) Jharkhand
d) Karnataka

Click here to view Answer
Answer d) Karnataka

10. Which of the following is not a subsidiary of RBI?
a) DICGC
b) SIDBI
c) NABARD
d) NHB

Click here to view Answer
Answer b) SIDBI

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment