GK QUIZ – 231 (Geography Quiz)

GK Quiz on Geography

1. The mean radius of the Earth is ___________
a) 9200 km
b) 6400 km
c) 8500 km
d) 2400 km

Click here to View Answer
Answer b) 6400 km.

2. The continental masses are mainly composed of _________________
a) silica
b) alumina
c) Both a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

3. Which of the following is the largest state of India?
a) Uttar Pradesh
b) Maharashtra
c) Assam
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer d) Rajasthan.

4. How many layers does the earth have?
a) 3 layers
b) 5 layers
c) 2 layers
d) 1 layers

Click here to View Answer
Answer a) 3 layers.

5. Which state of India shares its boundaries with six other states?
a) Jammu and Kashmir
b) Chhattisgarh
c) Punjab
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer b) Chhattisgarh.

6. How many countries does the Sahara desert touch?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11

Click here to View Answer
Answer d) 11.

7. Which are the monsoon forests?
a) Tropical deciduous forests
b) Tropical rain forests
c) Tropical evergreen forests
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Tropical deciduous forests.

8. Lunar eclipse occurs _________________
a) When sun lies between earth and moon
b) When moon lies between earth and sun
c) When earth lies between sun and moon
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) When earth lies between sun and moon.

9. How many countries share land boundaries with India?
a) Eight
b) Seven
c) Five
d) Ten

Click here to View Answer
Answer b) Seven.

10. Which one of the following is the wettest place in India?
a) Cherrapunji
b) Mahabaleshwar
c) Mawsynram
d) Udhagamandalam

Click here to View Answer
Answer c) Mawsynram.

About the author

mohamed

Leave a Comment