GK Quiz – 219 ( Indian Missiles)

GK Quiz on Indian Missiles

1. The range of Agni-I missile is ________________
a) 100 km – 500 km
b) 1000 km – 2000 km
c) 700 km – 1200 km
d) 500 km – 1000 km

Click here to View Answer
Answer c) 700 km – 1200 km.

2. The range of Prithvi-I missile is ________________
a) 500 km
b) 150 km
c) 200 km
d) 1000 km

Click here to View Answer
Answer b) 150 km.

3. The range of Agni-II missile is ________________
a) 2000 km – 2500 km
b) 1500 km – 2000 km
c) 2000 km – 3000 km
d) 1000 km – 2000 km

Click here to View Answer
Answer a) 2000 km – 2500 km.

4. The range of Prithvi-II missile is ________________
a) 2000 km
b) 700 km
c) 350 km
d) 1500 km

Click here to View Answer
Answer c) 350 km.

5. The range of Agni-III missile is ________________
a) 2000 km – 3000 km
b) 3000 km – 5000 km
c) 1500 km – 2500 km
d) 3500 km – 4000 km

Click here to View Answer
Answer b) 3000 km – 5000 km.

6. The range of Dhanush missile is ________________
a) 350 km – 600 km
b) 1000 km – 2000 km
c) 150 km – 500 km
d) 500 km – 1000 km

Click here to View Answer
Answer a) 350 km – 600 km.

7. The range of Agni-IV missile is ________________
a) 4000 km – 4500 km
b) 4000 km – 5000 km
c) 2500 km – 3700 km
d) 3000 km – 4000 km

Click here to View Answer
Answer d) 3000 km – 4000 km.

8. The range of K-4 missile is ________________
a) 2000 km
b) 5000 km
c) 3000 km
d) 4000 km

Click here to View Answer
Answer b) 5000 km.

9. The range of Agni-V missile is ________________
a) 5000 km – 8000 km
b) 4000 km – 5000 km
c) 3000 km – 4000 km
d) 6000 km – 7000 km

Click here to View Answer
Answer a) 5000 km – 8000 km.

10. The range of Agni-VI missile is ________________
a) 6000 km – 10000 km
b) 10000 km – 12000 km
c) 11000 km – 15000 km
d) 15000 km – 20000 km

Click here to View Answer
Answer b) 10000 km – 12000 km.

About the author

mohamed

Leave a Comment