GK Quiz – 215 (Branches of Science)

GK Quiz on Branches of Science

1. Study of grass is called ___________________
a) Agrology
b) Anthology
c) Bryology
d) Agrostology

Click here to View Answer
Answer d) Agrostology.

2. Study of population is called ___________________
a) Biography
b) Demography
c) Telography
d) Solography

Click here to View Answer
Answer b) Demography.

3. Study of skin is called ___________________
a) Dermatology
b) Cardiology
c) Andrology
d) Angiology

Click here to View Answer
Answer a) Dermatology.

4. Study of inter relationship between living and theirenvironment is called ___________________
a) Astrology
b) Ethnology
c) Ecology
d) Ethology

Click here to View Answer
Answer c) Ecology.

5. Study of insects is called ___________________
a) Entomology
b) Exobiology
c) Etiology
d) Gerontology

Click here to View Answer
Answer a) Entomology.

6. Study of human beauty is called ___________________
a) Neurology
b) Kalology
c) Nephrology
d) Oncology

Click here to View Answer
Answer b) Kalology.

7. Study of cancer and tumours is called ___________________
a) Cardiology
b) Agrostology
c) Oncology
d) Agrology

Click here to View Answer
Answer c) Oncology.

8. Study of ageing is called ___________________
a) Anthology
b) Gerontology
c) Cardiology
d) Andrology

Click here to View Answer
Answer b) Gerontology.

9. Science of external structure is called ___________________
a) Immunology
b) Ecology
c) Ornithology
d) Morphology

Click here to View Answer
Answer d) Morphology.

10. Study of teeth and gum is called ___________________
a) Odontology
b) Entomology
c) Bryology
d) Kalology

Click here to View Answer
Answer a) Odontology.

About the author

mohamed

Leave a Comment