GK Quiz – 214 (Biology)

GK Quiz on Biology

1. Study of different aspects of plants is ____________________
a) Anatomy
b) Agronomy
c) Botany
d) Zoology

Click here to View Answer
Answer c) Botany.

2. __________________ is known as father of Botany
a) Lamarck
b) Theophrastus
c) Fredic Meischer
d) Watson

Click here to View Answer
Answer b) Theophrastus.

3. Study of different aspects of animals is ____________________
a) Anthology
b) Bryology
c) Agrology
d) Zoology

Click here to View Answer
Answer d) Zoology.

4. __________________ is known as father of Zoology
a) Aristotle
b) Turner
c) Robert Hook
d) Charles Robert

Click here to View Answer
Answer a) Aristotle.

5. Number of mitochondria in bacterial cell is _________________
a) Two
b) One
c) Zero
d) Thrre

Click here to View Answer
Answer c) Zero.

6. Body of every organism is made of ___________
a) Vitamin
b) Cell
c) Minerals
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Cell.

7. The longest cell in human body is _______________
a) Stomach
b) Lungs
c) Liver
d) Nueron

Click here to View Answer
Answer d) Nueron.

8. The word “cell” was first coined by __________________
a) Robert Hook
b) Alfred Marshall
c) Watson
d) Albert Phillips

Click here to View Answer
Answer a) Robert Hook.

9. Chromosome was named by Waldeyer in _____________
a) 1900
b) 1888
c) 1850
d) 1923

Click here to View Answer
Answer b) 1888.

10. _____________________ is the respiratory site of cellular respiration.
a) Endoplasmic
b) Lysosome
c) Ribosome
d) Mitochondria

Click here to View Answer
Answer d) Mitochondria.

About the author

mohamed

Leave a Comment