GK Quiz – 212 (Research Institutes)

GK Quiz on Research Institutes

1. Indian Agricultural Research Institute in ______________________
a) Maharashtra
b) New Delhi
c) Kerala
d) Puducherry

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi.

2. Central Rice Research Institute in ______________________
a) Cuttack
b) Mumbai
c) Lucknow
d) Agra

Click here to View Answer
Answer a) Cuttack.

3. Central Sugarcane Research Institute in ______________________
a) Chennai
b) Madurai
c) Trichy
d) Coimbatore

Click here to View Answer
Answer d) Coimbatore.

4. Central Potato Research Institute in ______________________
a) Kolkata
b) Amristar
c) Shimla
d) Pune

Click here to View Answer
Answer c) Shimla.

5. Central Tobacco Research Institute in ______________________
a) Rajamundry
b) Visakapattinam
c) Durgapur
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer a) Rajamundry.

6. Central Forest Research Institute in ______________________
a) Darjeeling
b) Dehradun
c) Bangalore
d) Agra

Click here to View Answer
Answer b) Dehradun.

7. National Sugar Research Institute in ______________________
a) Lucknow
b) Amristar
c) Chandigarh
d) Kanpur

Click here to View Answer
Answer d) Kanpur.

8. Indian Lac Research Institute in ______________________
a) Pune
b) Bangalore
c) Ranchi
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer c) Ranchi.

9. National Dairy Research Institute in ______________________
a) Kanpur
b) Karnal
c) Kasergod
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Karnal.

10. Central Fuel Research Institute in ______________________
a) Dhanbad
b) Nagpur
c) Mumbai
d) Mysore

Click here to View Answer
Answer a) Dhanbad.

About the author

mohamed

Leave a Comment