GK Quiz – 209 (Physics)

GK Quiz on Physics

1. When pressure is applied to an enclosed fluid, it is transmitted equally to all parts of the fluid. This is called _________________________
a) Austin Law
b) Newton Law
c) Pascal Law
d) Amplitude Law

Click here to View Answer
Answer c) Pascal Law.

2. ______________________is a form of energy which produces a sensation of hearing in our ears.
a) Sound
b) Light
c) Work
d) Force

Click here to View Answer
Answer a) Sound.

3. The unit of power is the joule per second and this is called the ___________________
a) Mass
b) Heat
c) Meter
d) Watt

Click here to View Answer
Answer d) Watt.

4. _______________________is the device to measure temperature.
a) Hydrometer
b) Thermometer
c) Anstogram
d) Kelvinmeter

Click here to View Answer
Answer b) Thermometer.

5. _________________________is a unit of length used to measure small things such as the wavelengths of light, atoms and molecules.
a) Power
b) Energy
c) Anstogram
d) Work

Click here to View Answer
Answer c) Anstogram.

6. A ______________________ is a device to measure density of liquids.
a) Electrometer
b) Thermometer
c) Hydrometer
d) Ammeter

Click here to View Answer
Answer c) Hydrometer.

7. The degree of hotness or coldness is called __________________
a) Work
b) Temperature
c) Weather
d) Power

Click here to View Answer
Answer b) Temperature.

8. A ____________________ wave is a periodic disturbance which requires a material medium for its propagation.
a) Transverse
b) Longitudinal
c) Electro Magnetic
d) Mechanical

Click here to View Answer
Answer d) Mechanical.

9. ____________________is that form of energy which enables people to ‘see’ things.
a) Light
b) Reflection
c) Rainbow
d) Current

Click here to View Answer
Answer a) Light.

10. The SI unit of current is the _____________________
a) Voltmeter
b) Ammeter
c) Ampere
d) Electometer

Click here to View Answer
Answer c) Ampere.

About the author

mohamed

Leave a Comment