GK Quiz on Abbrevations

Test Your Skills on Abbreviatons by takng this GK Quiz

1. Expand ATC .
a) Army Traffic Control
b) Air Traffic Control
c) Automated Traffic Control
d) Air Traffic Cable

Click here to View Answer
Answer b) Air Traffic Control.

2. Expand GPO .
a) General Provident Office
b) General Press Office
c) General Post Office
d) Government Post Office

Click here to View Answer
Answer c) General Post Office.

3. Expand ECM .
a) European Common Market
b) Electronic Common Market
c) European Capital Market
d) European Controller Market

Click here to View Answer
Answer a) European Common Market.

4. Expand DA .
a) Direct Allowance
b) Defence Allowance
c) Department Allowance
d) Dearness Allowance

Click here to View Answer
Answer d) Dearness Allowance.

5. Expand NSA .
a) Net Security Act
b) National Security Act
c) National Service Act
d) Nuclear Security Act

Click here to View Answer
Answer c) National Security Act.

6. Expand ISBN .
a) International Standard Business Number
b) International Standard Book Number
c) International Standard Bond Number
d) International Service Book Number

Click here to View Answer
Answer b) International Standard Book Number.

7. Expand GSI .
a) Geographical Survey of India
b) Global Survey of India
c) Geographical Service of India
d) Gross Survey of India

Click here to View Answer
Answer a) Geographical Survey of India.

8. Expand HEL .
a) Hindustan Electricals Limited
b) Human Electricals Limited
c) Housing Electricals Limited
d) Heavy Electricals Limited

Click here to View Answer
Answer d) Heavy Electricals Limited.

9. Expand FIR .
a) Final Information Report
b) Free Information Report
c) First Information Report
d) Foreign Information Report

Click here to View Answer
Answer c) First Information Report.

10. Expand FERA .
a) Foreign Exchange Regular Act
b) Foreign Exchange Regulation Act
c) Future Exchange Regulation Act
d) Food Exchange Regulation Act

Click here to View Answer
Answer b) Foreign Exchange Regulation Act.

About the author

mohamed

Leave a Comment