GK Quiz – 206 (Chemical Names)

GK Quiz on Chemical Names

1. Chemical name of Acid of sugar is _________________________.
a) Isoamyl acetate
b) Oxalic acid
c) Nitrohydrochloric acid
d) Sodium bicarbonate

Click here to View Answer
Answer b) Oxalic acid.

2. Chemical name of Aspirin is _________________________.
a) Acetylsalicylic acid
b) Sodium bicarbonate
c) Potassium aluminium sulphate
d) Ethyl alcohol

Click here to View Answer
Answer a) acetylsalicylic acid.

3. Chemical name of Baking soda is _________________________.
a) Sodium tetraborate decahydrate
b) Isoamyl acetate
c) Sodium bicarbonate
d) Oxalic acid

Click here to View Answer
Answer c) Sodium bicarbonate.

4. Chemical name of Carbolic acid is _________________________.
a) Ethyl alcohol
b) Crude calcium phosphate
c) Acetylsalicylic acid
d) Phenol

Click here to View Answer
Answer d) Phenol.

5. Chemical name of Caustic soda is _________________________.
a) Sodium nitrate
b) Sodium tetraborate decahydrate
c) Sodium hydroxide
d) Barium sulfate

Click here to View Answer
Answer c) Sodium hydroxide.

6. Chemical name of Chalk is _________________________.
a) Sodium bicarbonate
b) Calcium carbonate
c) Potassium hydroxide
d) Sodium nitrate

Click here to View Answer
Answer b) Calcium carbonate.

7. Chemical name of Ethanol is _________________________.
a) Ethyl alcohol
b) Acetylsalicylic acid
c) Isoamyl acetate
d) Acetylsalicylic acid

Click here to View Answer
Answer a) Ethyl alcohol.

8. Chemical name of Gypsum is _________________________.
a) Basic copper carbonate
b) Natural lead sulfide
c) Ferrous sulfate crystals
d) Natural calcium sulfate

Click here to View Answer
Answer d) Natural calcium sulfate.

9. Chemical name of Laughing gas is _________________________.
a) Isoamyl acetate
b) Nitrous oxide
c) Sodium tetraborate decahydrate
d) Calcium carbonate

Click here to View Answer
Answer b) Nitrous oxide.

10. Chemical name of Lime is _________________________.
a) Sodium bicarbonate
b) Calcium carbonate
c) Calcium oxide
d) Nitrous oxide

Click here to View Answer
Answer c) Calcium oxide.

About the author

mohamed

Leave a Comment