GK Quiz – 187 (Famous Indian Sites)

GK QUIZ

1. The Famous Brihadeeshwara Temple is in
a) Mysore
b) Punjab
c) Srinagar
d) Thanjavur

Click here to View Answer
Answer d) Thanjavur. State – Tamil Nadu

2. Buland Darwaza is in
a) Jaipur
b) Hyderabad
c) Fatehpur Sikri
d) Udaipur

Click here to View Answer
Answer c) Fatehpur Sikri. State – Uttar Pradesh

3. Brindavan Gardens is in
a) Amristar
b) Mandya
c) Bizapur
d) Bhubaneshwar

Click here to View Answer
Answer b) Mandya

4. Find the Wrongly Matched Pair
a) Panch mahal – Fatehpur Sikri
b) Kailash Temple – Ellora
c) Hawa Mahal – Jaipur
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer d) All are correct.

5. Gol Gumbaz is in
a) Mt Abu
b) Bizapur
c) Junagadh
d) Udaipur

Click here to View Answer
Answer b) Bizapur

6. The famous Pichola Lake is in
a) Thiruvanandhapuram
b) Bengaluru
c) Ujjain
d) Udaipur

Click here to View Answer
Answer d) Udaipur. State – Rajasthan.

7. Victoria Memorial and Victoria Garden are in ______ and _____ respectively.
a) Delhi and Mumbai
b) Kolkata and Mumbai
c) Chennai and Kolkata
d) Hyderabad and Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Kolkata and Mumbai.

8. Dal Lake, Shalimar Bagh, and Shahi Chasma are fomous sites in
a) Mumbai
b) Srinagar
c) Hyderabad
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Srinagar

9. Find the Correctly matched pair.
a) Birla Planetorium – Kolkata
b) Island Palace – Chittorgarh
c) Palitana – Bhubaneshwar
d) Lingaraj Temple – Hyderabad

Click here to View Answer
Answer a) Birla Planetorium – Kolkata.

10. Find the Correctly matched pair.
a) Jama Masjid – Delhi
b) Padmanabha Temple – Thiruvananthapuram
c) Man Mandir Place – Gwalior Fort
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer d) All are correct

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment