GK Quiz – 186 (Irrigation and Power Projects)

GK Quiz

1. Pochampad Irrigation Project is associated with which of the following river?
a) Kosi
b) Gandak
c) Krishna
d) Godawari

Click here to View Answer
Answer d) Godawari. It is in Telangana.

2. Dhuvaran Power Station is in
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Gujarat
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat.

3. River Sharavati is in
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka.

4. Korba Power Project is associated with which Indian state?
a) Madhya Pradesh
b) Chhattisgarh
c) Rajasthan
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer b) Chhattisgarh.

5. Kothagudam Thermal Power Project at Singareni Coalfields is in which state?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Telangana
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) telangana.

6. Matatilla Multipurpose Project is associated with which River?
a) Sutlej
b) Kaveri
c) Betwa
d) Kosi

Click here to View Answer
Answer c) Betwa.

7. Which of the following is wrongly matched?
a) Ukai Project – Tapi
b) Bana Sagar Project – Sone
c) Salal Project – Chenab
d) Rana Pratap Sagar – Godawari

Click here to View Answer
Answer d) Rana Pratap Sagar – Godawari. Rana Pratap Sagar – Chambal is correct.

8. Dul Hasti and Salal Projects are associated with
a) Punjab
b) Jammu & Kashmir
c) Maharashtra
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Jammu & Kashmir. Location – River Chenab.

9. The famous Obra Thermal Power station is in
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh.

10. Loktak Hydroelectricity Project is in which Indian state?
a) Mizoram
b) Sikkim
c) Manipur
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) Manipur

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

1 Comment

Leave a Comment