GK Quiz – 179 (Indian GK)

GK QUIZ – INDIAN GK

1. Who is the Minister of youth affairs & Sports?
a) Sarbananda Sonowal
b) Harish Rawat
c) Laxmikant Parsekar
d) Devendra fadnavis

Click here to View Answer
Answer a) Sarbananda Sonowal

2. The Capital of Mizoram
a) Dispur
b) Itanagar
c) Aizawl
d) Gangtok

Click here to View Answer
Answer c) Aizawl

3. Who is the Governor of Rajasthan?
a) Kaptan Singh
b) Kalyan Singh
c) Vajubhai vala
d) Anant Geete

Click here to View Answer
Answer b) Kalyan Singh

4. Which national Park situated in Goa?
a) Namdapka national park
b) Kalesar National park
c) Gir National park
d) Mollem National park

Click here to View Answer
Answer d) Mollem National Park

5. Tadoba Andhari Tiger Reserves located in
a) Chhattisgarh
b) Maharastra
c) Odisha
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer b) Maharastra

6. Rock Shelters of Bhimpetka located in
a) Agra
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

7. Mahabodhi Temple Complex at Bodh Gaya Situated in
a) Darjeeling
b) Nagpur
c) Bihar
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer c) Bihar

8. Kumarakom Bird sanctuary located in
a) Kerala
b) Goai
c) Andhra Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

9. Haffkine Institute Present in
a) Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai

10. Who is the Chairman of UPSC
a) Deepak Gupta
b) Rameshwar Oraon
c) KV Chowdary
d) SK Roy

Click here to View Answer
Answer a) Deepak Gupta

11. Chairman of Engineers India Ltd
a) JP Dua
b) Akola
c) Sanjay Gupta
d) Yogendra Tripathi

Click here to View Answer
Answer c) Sanjay Gupta

12. Chamera Dam Situated in
a) Himachal Pradesh
b) Gujarat
c) Jharkhand
d)Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Himachal Pradesh

13. Hirakud Dam located in
a) Karnataka
b) Orissa
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Orissa

14. King Institute of Preventive Medicine Present in
a) Guindy
b) Chingelpet
c) Dhanbad
d) Coimbaore

Click here to View Answer
Answer a) Guindy

15. Vaippar River runs in
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment