GK Quiz – 178 (Indian GK)

GK Quiz – Indian GK

1. Who is the Chief Minister of Goa?
a) Naveen Patnaik
b) Harish Rawat
c) Laxmikant Parsekar
d) Devendra fadnavis

Click here to View Answer
Answer c) Laxmikant Parsekar

2. Who is the Governor of Meghalaya?
a) Shanmuganathan
b) Mridula Sinha
c) Ram Nath Kovind
d) JP Rajkhowa

Click here to View Answer
Answer a) Shanmuganathan

3. The Cabinet minister for Road Transport and Highways Shipping
a) Arun Jaitley
b) Nitin Jairam Gadkari
c) Kalraj Mishra
d) Anant Geete

Click here to View Answer
Answer b) Nitin Jairam Gadkari

4. Which national Park situated in Gujarat?
a) Namdapka national park
b) Valmiki National park
c) Gir national park
d) Kishtwar national park

Click here to View Answer
Answer c) Gir National Park

5. Indravati Tiger Reserves located in
a) Chhattisgarh
b) Karnataka
c) Odisha
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer a) Chhattisgarh

6. Tajmahal located in the State of
a) Bihar
b) New Delhi
c) Uttar Pradesh
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer c) Uttar Pradesh

7. Which Place is called Mountain Railways of India
a) Darjeeling
b) Nagpur
c) Vadodara
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer a) Darjeeling

8. The name of Bird sanctuary Present in Rajasthan
a) Ghatprabha
b) Mayani
c) Bharatpur
d) Kaundinya

Click here to View Answer
Answer c) Bharatpur

9. Indian Cancer Research Institute Present in
a) Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai

10. Electronic Corporation of India
a) Trombay
b) Hyderabad
c) Alwaye
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer b) Hyderabad

11. Which is the Largest Planetarium
a) Birla
b) Akola
c) Indira Gandhi
d) Nehru

Click here to View Answer
Answer a) Birla

12. Highest Airport in India
a) Juthu airport
b) Leh airport
c) Guna airport
d) Behala airport

Click here to View Answer
Answer b) Leh airport

13. Most Popular City in India
a) Chennai
b) Bangalore
c) Mumbai
d) Calcutta

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai

14. Who is the Chairman of Rajya Sabha
a) Mohammad Hamid Ansari
b) P J kurien
c) Mukul Rohatgi
d) Ajit Doval

Click here to View Answer
Answer a) Mohammad Hamid Ansari

15. Manjira River runs in
a) Karnataka
b) Andhrapradesh
c) Himachal Pradesh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Pradesh

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment