GK Quiz – 175 (Indian GK)

GK Quiz – Indian GK

1. Who is the Chairman of tenth financial commission of India
a) A M Khusro
b) A K Chanda
c) K C Pant
d) K C Neogy

Click here to View Answer
Answer c) K C Pant

2. Who is the first home minister of India and also freedom fighter
a) Sardar Vallabhbhai Patel
b) Rajeev gandhi
c) PAndit Govind ballabh pant
d) Lal Bahadhur Shastri

Click here to View Answer
Answer a) Sardar Vallabhbhai Patel

3. The free fighter and Social reformer won bharat ratna award in 1999
a) Chidambaram Subramaniam
b) Jayaprakash Narayanan
c) Ramachandran
d) Gulzarilal Nanda

Click here to View Answer
Answer b) Jayaprakash Narayanan

4. What is the Head quarters of Canara Bank?
a) Mumbai
b) Bangalore
c) Mangalore
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Bangalore

5. Where is Vedanta Aluminium Co. Located
a) Angul, Orissa
b) Hirakud, Orissa
c) Korpa, Chhattisgarh
d) Jharsuguda, Orissa

Click here to View Answer
Answer d) Jharsuguda, Orissa

6. Which of the following Steel Plant help German and Soviet technology
a) Vizag Steel Plant
b) Vijaya nagar Steel Plant
c) Durgapur Steel Plant
d) Rourkela Steel Plant

Click here to View Answer
Answer a) Vizag Steel plant

7. Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport located in
a) Amristar
b) Ahmedabad
c) Guwahati
d) Calicut

Click here to View Answer
Answer c) Guwahati

8. Kandla Port located in
a) Gujarat
b) Maharashtra
c) Odisha
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Gujarat

9. The Payload of Prithvi III
a) 200 to 300 Kg
b) 500 to 1000 Kg
c) 250 to 500 Kg
d) 1500 Kg

Click here to View Answer
Answer c) 250 to 500 Kg

10. Lambadi Folk dance is famous in
a) Andhra Pradesh
b) Rajasthan
c) Orissa
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh

11. Lonar Lake located in
a) Manipur
b) Maharashtra
c) Rajasthan
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Maharashtra

12. The Biggest Dam in Andhra Pradesh
a) Nagarjuna Sagar
b) Srisailam
c) Ramagundaml
d) Somasila

Click here to View Answer
Answer a) Nagarjuna Sagar

13. Who is the Chairman of National Book Trust
a) Rameshwar Oraon
b) Baldev Sharma
c) Pramod Deo
d) Ashwani Lohani

Click here to View Answer
Answer b) Baldev Sharma

14. The Biggest Stadium in India
a) Sardar Patel Stadium
b) EMS Stadium
c) Yuva Bharti Stadium
d) Barabati Stadium

Click here to View Answer
Answer c) Yuva Bharti Stadium

15. School of Tropical Medicine
a) Karnataka
b) MadhyaPradesh
c) Himachal Pradesh
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer d) Kolkata

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment