GK Quiz – 174 (Indian GK)

GK Quiz – Indian GK

1. Khajurago Group of Mountains Situated in
a) Haryana
b) Pune
c) Madhyapradesh
d) Noida

Click here to View Answer
Answer c) Madhya Pradesh

2. Who is the Governor of Andhra Pradesh
a) ES Lakshmi Narasimhan
b) Mridula Sinha
c) Ram Nath Kovind
d) JP Rajkhowa

Click here to View Answer
Answer a) ES Lakshmi Narasimhan

3. The Cabinet ministers of Defence
a) Arun Jaitley
b) Manohar Parrikar
c) Kalraj Mishra
d) Anant Geete

Click here to View Answer
Answer b) Manohar Parrikar

4. Which National Park situated in Tamil Nadu?
a) Namdapka National park
b) Valmiki National park
c) Gir National park
d) Gulf of mannar marine Naional park

Click here to View Answer
Answer d) Gulf of mannar marine National Park

5. Rajaji Tiger Reserves located in
a) Chhattisgarh
b) Uttarakhand
c) Odisha
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer b) Uttrakhand

6. Bilihiri Ranganatha Temple situated in
a) AndhraPradesh
b) Kerala
c) Tamilnadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

7. The Oldest Church in India
a) St Thomas Church at Trichur,Kerala
b) Santhome Church , Chennai
c) St . Catejan Church,Goa
d) St John Church, Calcutta

Click here to View Answer
Answer a) St Thomas Church at trichur,Kerala

8. The name of Bird sanctuary sited in Gujarat
a) Ghatprabha
b) Mayani
c) Nal Sarovar
d) Kaundinya

Click here to View Answer
Answer c) NalSarovar

9. National Diary Research Institute Present in
a) Delhi
b) Haryana
c) Chennai
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Haryana

10. Atomic energy Commission Situated in
a) Chennai
b) Hyderabad
c) Mumbai
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai

11. Which temple has longest corridor
a) Meenakshi temple, Madurai
b) Ramanatha swami temple, Rameshwaram
c) Subramaniya Swami temple, Tiruchendhur
d) Ranganatha swami temple, Trichy

Click here to View Answer
Answer b)Ramanathaswami temple, Rameshwaram

12. Who is Chief Election Commissioner in India
a) Nasim Zaidi
b) Sumitra Mahajan
c) Ajit Dovel
d) HL Dattu

Click here to View Answer
Answer a) Nasim Zaidi

13. Who is the first person won Bharat ratna award
a) Chakravarti Rajagopalachari
b) Dr Bhagwan das
c) Sir C V Raman
d) Dr Sarpavalli Radhakrishnan
e) Calcutta

Click here to View Answer
Answer a) Chakravarti Rajagopalachari

14. Who is the Second Prime minister of India
a) Pandurag Vanam kane
b) Lal Bahadur Shastri
c) Pandit Jawaharlal Nehru
d) Morarji Ranchhodji Desai

Click here to View Answer
Answer b) Lal Bahadur Shastri

15. Where is Son River located
a) Karnataka
b) MadhyaPradesh
c) Himachal Pradesh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment