GK Quiz – 173 (Indian GK)

GK Quiz – Indian GK

1. Who is the Chief minister of Bihar
a) Akilesh Yadav
b) Nitish Kumar
c) Prakash Kumar
d) T.R.Jaylang

Click here to View Answer
Answer b) Nitish Kumar

2. What is the Capital of Lakshadweep
a) Kavaratti
b) Daman
c) Silvassa
d) Blair

Click here to View Answer
Answer a) Kavaratti

3. Who is the Cabinet Minister of Women and Child Development
a) Uma Bharti
b) NIrmala Seetharaman
c) Maneka Sanjay Gandhi
d) Sushma

Click here to View Answer
Answer c) Maneka Sanjay Gandhi

4. Hemis National Park Situated in
a) Himachal Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Luchnow
d) Jammu and Kashmir

Click here to View Answer
Answer d) Jammu and Kashmir

5. Buxa Tiger Reserves located in
a) Uttarakhand
b) West Bengal
c) Uttar Pradesh
d) Maharastra

Click here to View Answer
Answer b) West Bengal

6. Which National Park present in Mizoram
a) Murlen
b) Keibul L amjao
c) Chandoli
d) Panna

Click here to View Answer
Answer a) Murlen

7. Ranganthittu Bird Sanctuary located in
a) Goa
b) Karnataka
c) OdiSha
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Karnataka

8. Cattle Breeding Institute situated in
a) Mumbai
b) Hissar
c) Karnal
d) Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Hissar

9. The Chairman of FSSAI
a) Ashish Bahugana
b) Rajeev Shukla
c) Rakesh Sahni
d) Ajit M Sharan

Click here to View Answer
Answer a) Ashish Bahugana

10. Gandhi Sagar Dam Situated in
a) Maharastra
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

11. Central Fuel Research Institute Situated in
a) New Delhi
b) Nagpur
c) Dhanbad
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer c) Dhanbad

12. Which Folk dance is famous in West Bengal
a) Ganthali
b) Naqqual
c) Maanch
d) Tamasha

Click here to View Answer
Answer a) Ganthali

13. Central Institute of Virology Situated in
a) Ranchi
b) Pune
c) Shimla
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer b) Pune

14. Centre of Earth Science Studies located in
a) Chennai
b) Bengalaru
c) Trivendrum
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer c) Trivendrum

15. The Chief of Central Reserve Police Force
a) R K Rana
b) Prakash Mishra
c) R C Tayal
d) Vivek Srivastava

Click here to View Answer
Answer b) Prakash Mishra

Thank You ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment