General Knowledge Quiz – Set 147

1.National Science Day ______
a)28th March
b)28th February
c)28th May
d)28th September

Click to View Answer
Answer b)28th February

2.World consumer Rights day ______
a)15th March
b)28th February
c)8th May
d)20th September

Click to View Answer
Answer a)15th March

3.Tunga Bhakra dam,Himachal Pradesh is located on which river?
a)Tungabhadra river and Krishna river
b)Manjira river
c)Mahanadi river
d)Gangotri river

Click to View Answer
Answer a)Tungabhadra river and Krishna river

4.Panchet dam,Jharkhand is located on which river?
a)Krishna river
b)Sabarmati river
c)Mahanadi river
d)Damodar river

Click to View Answer
Answer d)Damodar river

5.Mac Mohan Line lies between which countries?
a)India and Pakistan
b)India and China
c)Afghanistan and Pakistan
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer b)India and China

6.Maginot Line lies between which countries?
a)India and Pakistan
b)India and China
c)Afghanistan and Pakistan
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer d)France and Germany

7.Hindenburg Line lies between which countries?
a)India and Pakistan
b)India and China
c)Germany and Poland
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer c)Germany and Poland

8.Saraswati samman is given in the field of____?
a)Film
b)Poetry
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer b)Poetry

9.Arjuna Award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer c)Sports

10.Tulihal Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Hyderabad
c)Gangtok
d)Imphal

Click to View Answer
Answer d)Imphal,Manipur

11.Dabolim Airport is located in____?
a)Goa
b)Hyderabad
c)Bengaluru
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Goa

12.National institute of Nutrition is in___ ?
a)Hyderabad
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Hyderabad

13.School of Tropical Medicine is in ___ ?
a)Hyderabad
b)Delhi
c)Kolkata
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c)Kolkata

14.Jawaharlal Nehru Stadium is located in ___
a)Rajasthan
b)New Delhi
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b)New Delhi

15.Madhavrao Scindia Cricket Ground is located in ___
a)Rajkot
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Rajkot

About the author

A Moorthy

Leave a Comment