General Knowledge Quiz – Set 143

GK QUIZ

1.Bihu is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Assam
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b) Assam

2.Mangal Ras is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Bihar
c)Odisha
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer c) Odisha

3.Nizam Sagar dam,Andhra Pradesh is located on which river?
a)Krishna
b)Manjira
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer b)Manjira river

4.Dharoi dam,Gujarat is located on which river?
a)Krishna
b)Godavari
c)Mahanadi
d)Banas

Click to View Answer
Answer d) Banas river

5.Who is the chairman of TRAI?
a)Mukul Rohtagi
b)Mohammad Hamid Ansari
c)RS Sharma
d)Sumitra Mahajan

Click to View Answer
Answer c) RS Sharma

6.Who is the Defence Secretary of India?
a)M.Thambidurai
b)G Mohan Kumar
c)Nripendra Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer b) G Mohan Kumar

7.Who is the Secretary of AYUSH?
a)Mukul Rohtagi
b)Ajit M Sharan
c)Anoop Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer b) Ajit M Sharan

8.Who is the Surveyor general of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Rajendra Mani Tripathi
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer c)Rajendra Mani Tripathi

9.Who is the Chairman of FSSAI?
a)Ashish Bahugana
b)Ranjit Kumar
c)Anoop Mishra
d)Pradeep kumar Sinha

Click to View Answer
Answer a) Ashish Bahugana

10.Begumpet Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Hyderabad
c)Gujarat
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer b)Hyderabad

11.HAL Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Hyderabad
c)Bengaluru
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c)Bengaluru

12.Physical research laboratory is in___ ?
a)Hyderabad
b)Bhopal
c)Ahmedabad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c) Ahmedabad

13.Centre of Earth Science Studies is in___ ?
a)Hyderabad
b)Trivendrum
c)Ahmedabad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer b)Trivendrum

14.Ranthambore National Park is located in___:
a)Rajasthan
b)Assam
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer a) Rajasthan

15.Pench Tiger Reserve is located in___:
a)Haryana
b)Assam
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer d) Maharashtra

About the author

A Moorthy

Leave a Comment