General Knowledge Quiz – Set 142

GK QUIZ

1.Mask dance is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Kerala
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer c) Arunachal Pradesh

2.Panwariya is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Bihar
c)Goa
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b) Bihar

3.Dindi Reservoir,Andhra Pradesh is located on which river?
a)Krishna
b)Godavri
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer a) Krishna

4.Ramagundama dam,Andhra Pradesh is located on which river?
a)Krishna
b)Godavari
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer b)Godavari

5.Who is the Attorney General of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Anoop Mishra
d)Sumitra Mahajan

Click to View Answer
Answer a)Mukul Rohtagi

6.Who is the Principal secretary to Prime Minister?
a)M.Thambidurai
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Nripendra Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer c)Nripendra Mishra

7.Who is the Solicitor general of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Anoop Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer b)Ranjit Kumar

8.Who is the comptroller and auditor general of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Shashi Kant Sharma
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer c)Shashi Kant Sharma

9.Who is the Cabinet Secretary of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Anoop Mishra
d)Pradeep kumar Sinha

Click to View Answer
Answer d)Pradeep kumar Sinha

10.Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Kerala
c)Gujarat
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Nagpur,Maharashtra

11.Which was the largest site of Indus Civilization ?
a)Lothal
b)Chanhudaro
c)Mohenjodaro
d)Dholavira

Click to View Answer
Answer c)Mohenjodaro

12.Raja Bhoj International Airport is in___ ?
a)Karnataka
b)Bhopal
c)Gujarat
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b) Bhopal,Madhya Pradesh

13.’Lal Bahadur Shastri International Airport’ is located in ?
a)Karnataka
b)Mumbai
c)Varanasi
d)Goa

Click to View Answer
Answer c) Varanasi,U.P

14.Name of first Space Tourist of India ?
a)Col. I K Bajaj
b)Santosh George
c)Rakesh Sharma
d)Wilson Jones

Click to View Answer
Answer b) Santosh George

15.Where was the first Post Office opened in India ?
a)Karnataka
b)Vishakhapatnam
c)Kolkata
d)Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer c) Kolkata

About the author

A Moorthy

Leave a Comment