General Knowledge Quiz – Set 131

GK QUIZ

1. Who is the winner of the Shanti Swarup Bhatnagar award for Biological Science?
a) Balasubramanian Gopal
b) Sathya dev
c) Nadesha Shaw
d) Kumar Rao

Click to View Answer
Answer a) Balasubramanian Gopal

2. Who has been conferred with the shanti swarup bhatnagar award for Engineering Sciences?
a) Ranjith Candy
b) Arjun Hyder
c) Yogesh Joshi
d) Krishnan Chari

Click to View Answer
Answer c) Yogesh Joshi

3. Who is the recipient of the shanti swarup bhatnagar award for Earth, Atmosphere, Ocean and Planetary Sciences?
a) Sundar.C
b) Rajive Singh
c) Jennifer Maratho
d) Jyotiranjan Srichandan Ray

Click to View Answer
Answer d) Jyotiranjan Srichandan Ray

4. Who has been conferred with the shanti swarup bhatnagar award for Mathematical Sciences?
a) Ritabrata Munshi
b) Jubin Abhram
c) Reagon Raj
d) Vidhya Roy

Click to View Answer
Answer a) Ritabrata Munshi

5. Who is the winner of the shanti swarup bhatnagar award for Medical Science?
a) Srividhya
b) Vidita Vaidya
c) Vimal Sangeetha
d) Vijayan Narmadha

Click to View Answer
Answer b) Vidita Vaidya

6. Who has been conferred with the shanti swarup bhatnagar award for Physical Sciences?
a) Yogesh Joshi
b) Shashi Kapoor
c) Bedangadas Mohanty
d) Jeetha Raj

Click to View Answer
Answer c) Bedangadas Mohanty

7. Who is the recipient of the shanti swarup bhatnagar award for Cultivation of Science?
a) D Srinivasa Reddy
b) Sampath Raj
c) Kishore Gowtham
d) Karthick Kumar

Click to View Answer
Answer a) D Srinivasa Reddy

8. Who is the winner of the shanti swarup bhatnagar award for Chemical Sciences?
a) Jadavpur
b) Madhapur
c) ECIL
d) REC

Click to View Answer
Answer a) Jadavpur

9. Who has been conferred with the shanti swarup bhatnagar award for Engineering Sciences?
a) Yogesh Joshi
b) Ritabrata Munshi
c) Anup Anandh
d) Keerthi Das

Click to View Answer
Answer a) Yogesh Joshi

10. Which State has been awarded with the national tourism award for comprehensive Development of Tourism?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharastra
d) Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer a) Gujarat

11. Which State has been awarded with the national tourism award for Best Maintained & Disabled-friendly Monument National?
a) Andhra Pradesh
b) Maharastra
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

12. Which State has been conferred with the national tourism award for Best Heritage City?
a) Gwalior
b) Punjab
c) Kerala
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer a) Gwalior

13. Which State has been awarded with the national tourism award for Best Civic Management of a Tourist Destination in B Category?
a) Andhra Pradesh
b) Maharastra
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

14. Which State has been conferred with the national tourism award for Best Film Promotion Friendly State?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharastra
d) Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer a) Gujarat

15. Which State has been conferred with the national tourism award for Most Innovative use of Information technology?
a) Gwalior
b) Punjab
c) Kerala
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer c) Kerala

16. Which State has been conferred with the national tourism award for Best Tourism Film?
a) Karnataka Tourism
b) Tamil Nadu Tourism
c) Goa Tourism
d) Kerala Tourism

Click to View Answer
Answer d) “The Great backwaters of Kerala’ by Kerala Tourism

17. Which State has been conferred with the national tourism award for Best Tourism Promotion Publicity material?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer a) Gujarat

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment