General Knowledge Quiz – Set 126

GK QUIZ

1. Which of the following is not a commercial product of freshwater wetlands?
A) Blueberries
B) Cranberries
C) Grapes
D) Peat moss

Click to View Answer
Answer c) Grapes

2. The greatest division in aquatic ecology is-
A) Salinity
B) Sunlight
C) Estuaries
D) Biomes

Click to View Answer
Answer a) Salinity

3. Humans harm the oceans in all of the following ways EXCEPT
A) Developing along the coast
B) Recycling
C) With chemicals from agriculture and industry
D) Polluting the land

Click to View Answer
Answer B) Recycling

4. National Marine Sanctuaries include-
A) Kelp Forests off The Coast OfCalifornia
B) Deep Submarine Canyons
C) Coral Reefs in The Florida Keys
D)All of the above

Click to View Answer
Answer D)All of the above

5. Which of the following is not found at the boundary between terrestrial and aquatic ecosystems?
A) Estuary
B) Oceanic Province
C) Mangrove Forest
D) Salt marsh

Click to View Answer
Answer B) Oceanic Province

6. Coral reefs:
A) May Occur As Barrier, Fringing, Or Atoll Formations.
B) Protect Coastlines From Erosion.
C) Are Found In Shallow, Nutrient Poor, Tropical Waters..
D) All of the above

Click to View Answer
Answer D) All of the above

7.A coastal body of water partly surrounded by land with input from both sea and fresh water is called:
A) The Limnetic Zone
B) An Estuary
C) A Freshwater Wetland
D) The Oceanic Province

Click to View Answer
Answer B) An Estuary

8. In temperate lakes, falling temperatures in autumn may cause a mixing of the water layers called:
A) Thermocline
B) Fall Turnover
C) Benthos
D) Thermal Stratification

Click to View Answer
Answer B) Fall Turnover

9. Aquatic organisms that are weak swimmers are known as:
A) Benthos
B) Nekton
C) Pelagic Inhabitants
D) Plankton

Click to View Answer
Answer D) Plankton

10. Which of the following is not important in determining the distribution of organisms in aquatic biomes?
A) Light Penetration
B) Water
C) Waves and Currents
D) Mineral nutrient concentrations

Click to View Answer
Answer B) Water

About the author

A Moorthy

Leave a Comment