General Knowledge Quiz – Set 114

G K Quiz

1.Who is considered as the best one-day player in the history of cricket?

a) Ricky Ponting
b) Adam Gilchrist
c) Sanath Jayasuriya
d) Muttiah Muralitharan

Click to View Answer
Answer b) Adam Gilchrist

2.Against which team Mahela Jayawardene and Kumar Sangakkara made the record of the Highest Partnership in Test Cricket?

a) Australia
b) England
c) Bangladesh
d) South Africa

Click to View Answer
Answer d)South Africa

3.Who is the present Coach of Pakistan?

a) Javed Miandad
b) Naseem Ashraf
c) Jeoff Lawson
d) Greig Chapper

Click to View Answer
Answer c) Jeoff Lawson

4.Who has scored the fastest half century in One Day Cricket?
a) Yuvraj Singh
b) Shahid Afridi
c) Adam Gilchrist
d) Sanath Jayasuria

Click to View Answer
Answer c) Adam Gilchrist

5.In how many balls was the fastest half century scored in T\20 Cricket?

a) 12
b) 15
c) 25
d) 27

Click to View Answer
Answer a) 12

6.In which city was the first match played of Cricket?

a) Lords
b) Sydney
c) Melbourne
d) The Oval

Click to View Answer
Answer c) Melbourne

7.Who are the two captains who have won two times a world cup?

a) Ricky Ponting,Vivian Richards
b) Ricky Ponting,Clive Lloyd
c) Clive Lloyd,Steve Waugh
a) Viv Richards,Steve Waugh

Click to View Answer
Answer b) Ricky Ponting, Clive Lloyd

8.Who is the oldest debutant for india.

a) Amir elahi
b) Ramaswami
c) Lala amaranth
d) Ranjit Singh

Click to View Answer
Answer b) Ramaswami

9.In cricket history when was kapil dev’s debut.

a) 1978
b) 1975
c) 1977
d) 1999

Click to View Answer
Answer a) 1978

10.Against which team Mahela Jayawardene and Kumar Sangakkara made the record of the Highest Partnership in Test Cricket?

a) Australia
b) England
c) Bangladesh
d) South Africa

Click to View Answer
Answer d) South Africa

About the author

A Moorthy

Leave a Comment