General Awareness Questions & Answers | July 15 2020

General Awareness Questions & Answers | July 15 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. Which of the following countries gives Gwangju prize for Human Rights?
a) Japan
b) South Korea
c) China
d) Taiwan

Click here to View Answer
Answer b) South Korea.

2. Which is the longest river of Asia?
a) Yellow River
b) Yangtze Kiang River
c) Mekong River
d) Lena River

Click here to View Answer
Answer b) Yangtze Kiang River.

3. “Nauradehi Wildlife Sanctuary”, is located in which state____________.
a) Madhya Pradesh
b) Gujarath
c) Maharastra
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Madhya Pradesh.

4. Which of the following gas was released during Bhopal gas tragedy?
a) Methyl isocyanate
b) Sodium isothiocyanate
c) Nitrogen isothiocyanate
d) Potassium isothiocyanate

Click here to View Answer
Answer a) Methyl Isocyanate.

5. Rigveda was written during which among the following ages?
a) Stone age
b) Copper age
c) Iron age
d) All the above

Click here to View Answer
Answer c) Iron age.

6. Algebra was invented by which of the following Ancient Indian Mathematicians?
a) Bhaskara
b) Aryabhatta
c) Medhatithi
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Aryabhatta.

7. Which of the following countries calls itself Nippon?
a) Switzerland
b) Sri Lanka
c) China
d) Japan

Click here to View Answer
Answer d) Japan.

8. Who among the following appoints Attorney General of India?
a) President
b) Prime minister
c) Law Ministry
d) Cabinet Committee on Appointments

Click here to View Answer
Answer a) President.

9. The Gangotri National Park (GNP) is located in which state?
a) Chhattisgarh
b) Bihar
c) Uttrakhand
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Uttarakhand.

10. Mount Kosciuszko is the highest mountain in__________?
a) Russia
b) Canada
c) Indonesia
d) Australia

Click here to View Answer
Answer d) Australia.

Leave a Comment