General Awareness Questions & Answers | July 08 2020

General Awareness Questions & Answers | July 08 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. The big bang theory was proposed by____________.
a) Edwin Hubble
b) Abbe George Lemaitre
c) Lyttleton
d) Laplace

Click here to View Answer
Answer b) Abbe George Lemaitre.

2. The position of sun, Earth and moon at solar eclipse is____________.
a) Sun, Earth, Moon
b) Sun, Moon, Earth
c) Earth, Sun, Moon
d) Earth, Moon, Sun

Click here to View Answer
Answer b) Sun, Moon, Earth.

3. The boundary between the upper crust and lower crust is termed as___________.
a) Mohorovicic boundary
b) Guttenberg Boundary
c) Lehman Boundary
d) Conorod Boundary

Click here to View Answer
Answer d) Conorod Boundary.

4. Which of the following is windiest planet in our solar system?
a) Mercury
b) Venus
c) Neptune
d) Saturn

Click here to View Answer
Answer c) Neptune.

5. Which of the following is the reason for the earth flattened at poles and bulged at equator?
a) Rotation
b) Revolution
c) Gravitation
d) Magnetic Force

Click here to View Answer
Answer a) Rotation.

6. The longest rift valley in the world is___________.
a) Rhine rift vallley
b) Narmada rift valley
c) African rift valley
d) Baikal rift valley

Click here to View Answer
Answer c) African rift valley.

7. The continental drift theory was proposed by___________.
a) Taylor
b) Kober
c) Wegener
d) Holmer

Click here to View Answer
Answer c) Wegener.

8. In which of the day, the earth appeas to be closest to the sun?
a) January 09
b) July 05
c) March 18
d) April 24

Click here to View Answer
Answer a) January 09.

9. Which of the following satellite has the clouds and atmosphere in our solar system?
a) Ganymade
b) Titans
c) Moon
d) Phobas

Click here to View Answer
Answer b) Titans.

10. In energy pyramids, the energy is______________ when moved up on the pyramids.
a) Increased
b) Decreased
c) Constant
d) Fluctuates

Click here to View Answer
Answer b) Decreased.

Leave a Comment