English Quiz for SBI PO | IBPS – set 118

ENGLISH QUIZ

1. Find the Error
a) The graceful folk dance had performed
b) so beautifully by a dance group that nobody
c) seemed to notice that the show
d) was two and half hours long
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) The graceful folk dance had performed. It should be “The graceful folk dance was performed”.

2. Find the Error
a) Although he was expected
b) to work quite hard
c) he could not do so
d) owing to his prolonged illness
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error.

3. Find the Error
a) We have received many of the letters
b) from customers asking
c) us to extend the deadline
d) to repay their loans
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) We have received many of the letters. It should be “We have received many letters”.

4. Find the Error
a) To know what people react
b) is very important
c) to foreseen situation
d) to decide our course of action
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) To know what people react. It should be “how people react”.

5. Find the Error
a) Students were taught
b) everything at their schools
c) and colleges
d) except self enquiry
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) Students were taught. It should be ” Students are taught”.

6. People proud often look down ______ others.
a) On
b) for
c) at
d) upon
e) towards

Click here to View Answer
Answer a) On

7. He _______ attitude is the root cause of most of his problems
a) positive
b) incapable
c) inflexible
d) playful
e) innovative

Click here to View Answer
Answer c) inflexible

8. If you ________ yourself with the culture of that area you will be able to enjoy life there.
a) know
b) familiarize
c) imbibe
d) include
e) see

Click here to View Answer
Answer b) familiarize

9.Several Latin American countries _____ declared free of sleeping sickness.
a) had
b) have
c) are
d) have been
e) were

Click here to View Answer
Answer d) have been

10. The first impression __________ you how people perceive you.
a) Decided
b) decides
c) is decides
d) is deciding
e) have decides

Click here to View Answer
Answer b) decides

Leave a Comment