English Quiz (Synonyms) for SBI | IBPS – Set 382

Q(1-10)In the following questions choose the word which is the exact SAME MEANING of the given words.

1.Hoodwink
a) presage,
b) foretell
c) Delude
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Delude
Meaning – deceive or trick (someone)

2.Gormless
a) foolish
b) play
c) gull
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) foolish
Meaning – lacking sense or initiative; foolish.

3.sentient
a) sensitive
b) racy
c) indecent
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) sensitive
Meaning – able to perceive or feel things.

4.Arduous
a) trickery
b) duplicity
c) cumbersome
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) cumbersome
Meaning – involving or requiring strenuous effort; difficult and tiring.

5. largesse
a) calm
b) cool
c) deceit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these
Meaning -generosity in bestowing money or gifts upon others.
Synonyms:- generosity liberality munificence bounty bountifulness beneficence altruism charity

6.handsel
a) beginning
b) cheat
c) peevish
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) beginning

7.campestral
a) jeering,
b) field
c) caustic
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) field

8.abominable
a) irascible
b) quack
c) unpleasant
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) unpleasant
Meaning – causing moral revulsion.

9.Mayhem
a) common sense
b) melee
c) derisive
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) melee
Meaning – violent or damaging disorder; chaos.

10.perspicacious
a) microscope
b) grouchy
c) tetchy
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) microscope
Meaning – having a ready insight into and understanding of things.

Leave a Comment