English Quiz (Spotting Error ) for SBI | IBPS – Set 379

DIRECTIONS:(1-10) In each of the questions, there’s error in any two parts of the sentences. You have to identify the same and if there’s no error according to you, then mark option four as your answer.

1.As a part of the transaction, the InvIT would acquire 100% equity interest(A)in Pipeline Infrastructure Private Ltd. that(B) currently owns and operates the pipeline. Following this acquisition by Brookfield(C), the existing pipeline usage agreement have been reworked(D).
a) AB
b) BD
c) AC
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) BD
In B relace ‘that’ by ‘ Which’
In D replace ‘have’ by ‘has’.

2.U.K. announced in a Budget update, referred to as(A) the annual Spring Statement, that from later that year all PhD-level highly-qualified(B) roles will be exempt from many cap on the numbers that(C) can apply and come to work in Britain(D).
a) AB
b) AC
c) BC
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) BC
In B replace ‘that’ by ‘this’.
In C replace ‘many ‘ by ‘any’

3.JF-17 was previously referred as FC-1 Xiaolong which is an(A) single-engine multi-role light fighter were being jointly produced(B) by Pakistan with China for several years with(C) engines supplied by Russia(D).
a) AB
b) BD
c) CD
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) AB
In A replace ‘an’ by ‘a’.
In B replace ‘were’ by ‘was’.

4.Global consulting firm Mercer surveyed in 231 cities across the globe and was(A) ranked them based on factors such as healthcare, education, public services, recreation,(B) crime, housing and personal freedom. The ranking was based in data(C) analysed between September and November 2018(D).
a) AC
b) BA
c) DC
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) AC
In A replace ‘was’ with ‘were’.
In C replace ‘in’ with ‘on’.

5.He was given the honour for him work towards achieving the UN’s(A) Sustain able Development Goal (SDG) of Zero Hunger(B) with his innovative system of recovering excess(C) food to distribute to those on need(D).
a) CD
b) AD
c) AB
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) AD
In A replace ‘him’ with ‘his’.
In D replace ‘on’ with ‘in’.

6.The poll observers will got all the important notifications(A) and alerts through the ‘Observer App’(B)It will also help them get our deployment(C) status and download the ID card(D).
a) AC
b) DA
c) BC
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) AC
In A replace ‘got’ with ‘ get’.
IN C replace ‘ our’ with ‘their’.

7.The theme for World Consumer Rights Day 2019 is ‘Trusted Smart Products’(A)The day demand that the rights of all consumers are respected and(B) protected, and to protest against market abuses and social(C) injustices that undermine those rights(D).
a) AB
b) BD
c) CD
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) BD
In B replace ‘demand’with ‘demands’.
In D replace ‘that’ with ‘which’.

8.This follows Life Insurance Corporation of India (LIC) acquiring(A) 51 per cent of the total paid-up equity share capital in the bank ,In April 2005,(B) IDBI Bank was categorised under an new sub-group,(C) ‘other public sector banks,’ by the RBI(D).
a) BC
b) AD
c) AC
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) BC
In B replace ‘capital in’ with ‘capital of’.
In C replace ‘an’ with ‘a’.

9.A new coin that features the Crimea or(A) Kerch Strait Bridge released by Russia’s(B) central bank, to mark Crimea’s(C) reunification with Russia(D).
a) AC
b) AD
c) BC
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

10.The programme is aimed at restoring them through coastal livelihood programmes(A) The MoU were signed between the CMFRI and the Space Applications Centre of ISRO to develop(B) a mobile app and a centralised web portal that will have a comprehensive(C) database of wetlands that is smaller than 2.25 hectares in the country(D).
a) BD
b) AB
c) AD
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) BD
In B replace ‘were’ with ‘was’.
In D replace ‘is’ with ‘are’.

Leave a Comment