English Quiz ( Spelling Correction ) for SBI | IBPS – Set 389

English Quiz ( Spelling Correction ) for SBI | IBPS – Set 389

Directions(1-10) – Choose the word wrongly spelt.

1.He added that with ‘softwarisation, digitisation’ and rapid adoption of IoT, cybersecurity has become very core to business strategy. “Those who ignored security in last 2-3 years have paid for it with all these ransome attacks.
a) digitisation
b) softwarisation
c) ransome
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer c)
ransome
Correct spelling is ransom.

2.From egg suppliers to coffee houses, blockchain technology is being used by businesses in an innovetive way, allowing shoppers and diners to check how their produce was sourced and transported.
a) Shoppers
b) innovetive
c) Sourced
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer b) innovetive
Correct spelling is innovative.

3.So Huawei participates in the 3Gpp’s 5G development and contributes its knowledge and expertise towards collboratively defining 5G specifications and standards with many others from around the world but 5G does not belong to Huawei, as is being made out by various parties, either through ignorance or for propaganda purposes.
a) collboratively
b) specifications
c) contributes
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer a) collboratively
Correct spelling is collaboratively.

4.The New York-based Chainanalysis stated that, the concept of ICO has also attracted cyber criminals with an estimation of 10 percent of money intended for ICOs that have been looted away by scames.
a) Chainanalysis
b) looted
c) scames
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer c) scames
Correct spelling is scams.

5.Another one third of job roles would be transformed, as technology substitutes a significant proportion of job tasks, and remaining tasks across synargistic job roles converge into new roles.
a) synargistic
b) proportion
c) converge
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer a) synargistic
Correct spelling is synergistic.

6.We look forward to further strengthen our trepartite partnership to facilitate proactive efforts in helping workers ride the wave of change.
a) facilitate
b) trepartite
c) Strengthen
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer b) trepartite
Correct spelling is tripartite.

7.With a broadening portfolio of software-based solutions that span the cloud to the end user, VMware launched the new VMware Service-defined Firewall, an innovative approach to internal firewelling that reduces the attack surface for on-premises and cloud environments with security that is an intrinsic part of the infrastructure.
a) firewelling
b) on-premises
c) intrinsic
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer a) firewelling
Correct spelling is firewalling .

8.India’s pharmaceutical exports grew a rebust 10.72% in 2018-19, and raced past the $19-billion mark for the first time, a performance marked by a rebound in the U.S. market, improved show in almost all the top 25 destinations and across categories.
a) pharmaceutical
b) destinations
c) rebust
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer c) rebust
Correct spelling is robust .

9.Despite ongoing, unpredictable headwinds as the US/China trade war esaclates, the ASEAN economy remains in good health. A projected economic growth rate of 5% for 2019 places it well on the way to becoming the fourth largest economy in the world by 2050, overtaking both the EU and Japan along the way.
a) esaclates
b) headwinds
c) unpredictable
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer a) esaclates
Correct speling is escalates.

10.That help can’t come soon enough. The Philippines’ reluctance to move away from cash is also costing its citizens big, in fees. Last year, the United Nations’ International Fund for Agricultural Development (IFAD) found that in 2016, 200 million migrent workers from low and middle income countries had sent home $445 billion to relatives.
a) reluctance
b) migrent
c) relatives
d) All are correct

Click here to View Answer
Answer b) migrent
Correct spelling is migrant.

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment