English Quiz for SBI | IBPS – Set 263

1.I am glad to hear that you narrowly escaped BEING RUN OVER BY a speeding car yesterday.
a) run over down by
b) being over run by
c) by being run over by
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

2.It is with a heavy heart that i pen these few lines to CONDOLE FOR YOU ON the death of your beloved mother.
a) condole with you on
b) condole for you with
c) condole upon you on
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) condole with you on

3.Frankl who survived the ordeal ,INTRIGUED WITH THE QUESTION OF WHAT MADE IT POSSIBLE FOR some to survive while others died.
a) was intrigued with the question of what made it possible for
b) intriguingly questioned the possibility for
c) Became intrigued on the question of what made it seem possible
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) was intrigued with the question of what made it possible for

4.Stephen Hawking decided TO USE THE EXPERIMENT AS AN ARGUMENT TO GAIN THE FAVOR OF Einstein ‘s theory.
a) to use the experiment as an argument to seek favor for
b) to use the experiment as an argument in favor of
c) to use the experiment as an argument to favor for
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) to use the experiment as an argument in favor of

5.Khaimar who crusaded successfully against the mafia WENT ON TO GOVERN TWO TERMS AS MAYOR.
a) going on two terms as mayor
b) went on to two terms as mayor
c) ruled for two terms as mayor
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) ruled for two terms as mayor

6.Johnson WAS UNWILLING OF PULL OUT ON VIETNAM became he did not want to be remembered as a president who had lost a war.
a) Had been unwilling to pull out Vietnam
b) Had an unwillingness to pull through Vietnam
c) was unwilling to pull out of Vietnam
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) was unwilling to pull out of Vietnam

7.A writ CURRENTLY PENDING IN THE HIGH COURT ALLOWING the physically challenged ten attempts to clear the UPSC examination.
a) which as of now pending in the High Court allowing
b) is currently pending in the High Court to allow
c) is currently pending in the High Court to review
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) is currently pending in the High Court to allow

8.Global insecurity forces us to think that Government SHOULD NOT STOP TO SPENDING money on arms and ammunition.
a) should not spending
b) shall not be stopped to spend
c) will not stop to spend
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) shall not be stopped to spend

9.One of the suspected players HAVE OPEN ADMITTANCE that the he had restored to taking dope.
a) have opened admittance
b) has openly admitted
c) has opened admittance
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) has openly admitted

10.FOR HONOR TO the special worker on her tenth death anniversary the government has planned a series of events.
a) In honoring of
b) with honoring of
c) To honor
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) To honor

Leave a Comment