English Quiz for SBI|IBPS – Set 256

1. A short walk for pleasure or exercise-
a) Jog
b) Stroll
c) Gallop
d) promenade

Click here to View Answer
Answer b) Stroll

2.A perception without objective
a) Allousion
b) Illusion
c) Dyspepsia
d) Hallucination

Click here to View Answer
Answer d) Hallucination

3.Word for word reproduction
a) copying
b) Mugging
c) verbatim
d) Photostat

Click here to View Answer
Answer c) verbatim

4.A persons who lives alone and avoids other
a) Ascetic
b) Recluse
c) Unsocial
d) Agnostic

Click here to View Answer
Answer b) Recluse

5.The plants and vegetation of a region
a) Flora
b) Fauna
c) Landscape
d) Environment

Click here to View Answer
Answer a) Flora

6.To talk without respect of something sacred or holy
a) Blasphemy
b) Obscenity
c) Rudeness
d) Vulgarity

Click here to View Answer
Answer a) Blasphemy

7. Irrational fear of crowds
a) Ochlophobia
b) Claustrophoboa
c) Sitophobia
d) AStraphobia

Click here to View Answer
Answer a) Ochlophobia

8.Relationship by blood or birth
a) Parentage
b) Affiliation
c) Consanguinity
d) Nepotism

Click here to View Answer
Answer c) Consanguinity

9.The place where public,government or historical records are kept
a) Coffer
b) Pantry
c) Scullery
d) Archives

Click here to View Answer
Answer d) Archives

10.Science of human mind and behavior
a) Psychotherapy
b) Sericulture
c) Psychology
d) Behavior logy

Click here to View Answer
Answer a) Psychotherapy

Leave a Comment