English Quiz for SBI|IBPS – Set 249

1.________ a doctor ,i want to define the illnesses .Unfortunately i’m an IT specialist and don’t have medicine knowledge.
a) Such
b) As
c) Like
d) Likely

Click here to View Answer
Answer c) Like
Like means ‘similar to’ It means that the speaker is not a doctor.

2.Mila ,could You _________ me a favor? Please,don’t say those words about jhon anymore.
a) make
b) give
c) take
d) do

Click here to View Answer
Answer d) do

3.The government will certainly give an appropriate reply _________ the challenge thrown by redical parties.
a) on
b) for
c) at
d) to

Click here to View Answer
Answer d) to
we should remember that some nouns are used with specific preposition after them-a reply to.

4.That event was described in__________ Italian newspaper .I don’t know its title exactly.
a) any
b) some
c) many
d) a few

Click here to View Answer
Answer b) some
we use ‘some’ in positive sentences and ‘any’ in negative ones before countable or uncountable nouns.

5._____ Suez canal joins ______ Red sea and _____ Mediterranean sea.
a) The,the,the
b) -,the,the
c) the the,-
d) the,-,-

Click here to View Answer
Answer a) The,the,the
we use “the” with all kinds of nouns when we talk about definite and specific things.

6.I hate job interviews because it always seems like they __________me.
a) look down on
b) look at
c) look into
d) look forward to

Click here to View Answer
Answer a) look down on
phrasal verb ‘to look down on’ means ‘to look arrogantly and ‘contemptuously’.

7._________Andy murray showed a massive dominance in the first two sets,he surprisingly lost the whole game.
a) Due to
b) Moreover
c) Whilst
d) For this reason

Click here to View Answer
Answer c) Whilst
when we want to show a conflict between the main clause and the statement in the subordinate clause we can use ‘although and its synonyms while,whilst or whereas’.

8.This article will tell how to make your_________ around the world cheaper.
a) voyages
b) journeys
c) trips
d) travels

Click here to View Answer
Answer d) travels

9.Martin is looking for a job and a place to move in.He doesn’t want to be overly dependent _______ his parents.
a) at
b) from
c) on
d) of

Click here to View Answer
Answer c) on
some adjectives are used with specific prepositions after them ‘dependent on’.

10.Miners went on strike ______ bad working conditions.
a) despite
b) furthermore
c) henceforth
d) on account of

Click here to View Answer
Answer d) on account of
we use ‘on account of’ to give reasons and describe the cause.’bad working conditions’ is the cause why miners went on strike.

Leave a Comment