English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 180

1.Find the error in the following sentence.
a) Most Indian employers don’t
b) know the work of Nobel laureate
c) Peter Diamond’s work on search costs at labour markets.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) Peter Diamond’s work on search costs at labour markets,
Replace “at” with “in”

2.Find the error in the following sentence.
a) Some make a point of not
b) wearing new shoes, or repairing its
c) old ones to show how suitably thrifty they are.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) wearing new shoes, or repairing its, Replace “its” with “their”

3.Find the error in the following sentence.
a) Indonesia argued that U.S. law banned
b) the imports of clove cigarettes but it did not
c) similarly banned locally produced menthol cigarettes.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) similarly banned locally produced menthol cigarettes,Replace “banned” with “ban”

4.Find the error in the following sentence.
a) Given the low penetration of health
b) insurance, about 86 per cent of expenditure on
c) health come out of people’s pockets.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) health come out of people’s pockets,Replace “come” with “comes”

5.Find the error in the following sentence.
a) Cargo traffic at major ports, commercial vehicle
b) sales, cement output and steel consumption are leading an
c) upturn that point for a more broad-based expansion.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) upturn that point for a more broad-based expansion,Replace “for” with “to”

6.Find the error in the following sentence.
a) However, it does appear that the Rules
b) have gone to far, and do not carefully draw the line
c) between unwelcome and impermissible conduct.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) have gone to far, and do not carefully draw the line, Replace “to” with “too”

7.Find the error in the following sentence.
a) The Rules have therefore caused
b) apprehension and grave concern especially in the minds of
c) younger lawyers and practitioners in a lower courts.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) younger lawyers and practitioners in a lower courts,Replace “a” with “the”

8.Find the error in the following sentence.
a) It has nominated a larger
b) committee for this purpose It has sought to reassure
c) lawyers about holding the Rules on abeyance in the meanwhile.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) lawyers about holding the Rules on abeyance in the meanwhile. : Replace “on” with “in”

9.Find the error in the following sentence.
a) Road accidents in India kill more peoples than
b) some epidemics, but the Central and the State governments
c) refuse to see it for what it is — a national crisis
d) No error

Click here to View Answer
Answera) Road accidents in India kill more peoples than,Replace “peoples” with “people”

10.Find the error in the following sentence.
a) One of the readers felt that the present one and a half pages of
b) business is national in its focus and do not
c) provide adequate attention to the particular developments within the State.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) business is national in its focus and do not, Replace “do” with “does”

Leave a Comment