English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 163

1.Find the error in the following sentence.
a) As of yesterday, Internet messaging cross
b) over into a new phase, a phase in which bots will
c) be as much a part of the conversation as real people.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer a) As of yesterday, Internet messaging cross,’crossed’ is used instead of ‘cross’.

2.Find the error in the following sentence.
a) The India Meteorological Department (IMD)
b) have issued a heat wave warning
c) for the next two days for Telangana
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) have issued a heat wave warning Replaced ‘Have’ with ‘has’.

3.Find the error in the following sentence.
a) Neither the speaker
b) nor his secretary
c) were informed of the cancellation.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) were informed of the cancellation,’was’ in place of ‘were’.

4.Find the error in the following sentence.
a) Most of the five-years
b) plans of India
c) have been successful.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Most of the five-years ,five year plans (not five-years)

5.Find the error in the following sentence.
a) They had to face much troubles
b) during their journey
c) to West Bengal.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) They had to face much troubles .’trouble’in place of ‘troubles’.

6.Find the error in the following sentence.
a) The judge dismissed the case because
b) the plaintiff was hell bent on
c) withdrawing back his complaint .
d) no error

Click here to View Answer
Answer c) withdrawing back his complaint .Back must be removed.

7.Find the error in the following sentence.
a) One of my student
b) tells me that she has
c) failed in English.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) One of my student ,replace ‘student’ with ‘students’.

8.Find the error in the following sentence.
a) She is more cleverer
b) than any other girl of
c) her age.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) She is more cleverer, Delete ‘more’.

9.Find the error in the following sentence.
a) All the gentries were invited
b) to the college annual
c) day function.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) All the gentries were invited ,Replace ‘All the gentries ‘with ‘All the gentry’.

10.Find the error in the following sentence.
a) The data shows that the unemployment rate has
b) raised to 6.1 percent,
c) the highest in five years.
d) no error

Click here to View Answer
Answer b) raised to 6.1 percent, Replace ‘raised’with ‘risen’.

Leave a Comment