English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 162

1.The managing committee officials gave the_________That they would look_________the matter.
a) Direction, down upon
b) Indication, to
c) Assurance, into
d) liberation, for

Click here to View Answer
Answerc) Assurance, into

2.He said that he would divide the cake_________for them. He got a pair of scales and put one piece in each pan.
a) largely
b) occasionally
c) equally
d) usually

Click here to View Answer
Answerc) equally

 

3.He became lazy and did not supervise his servants_________taking proper care of the mansion.
a) into
b) in
c) within
d) under

Click here to View Answer
Answera) into

4. This is a perfect spring day. If it __________, I would stay home and study.
a) rains
b) will rain
c) rained
d) would rain

Click here to View Answer
Answerc) rained

5.Private tuition is in ___________because schools do not pay much ___________ to weak students.
a) vogue, attention
b) reality, clarity
c) trend, avenues
d) consideration, scope

Click here to View Answer
Answera) vogue, attention

6.The judgment has ___________ high expectations ___________ the people regarding the benefits of the scheme.
a) initiated, towards
b) derived, concerning
c) raised, among
d) claimed, soothing

Click here to View Answer
Answerc) raised, among

7.There is ___________ good or bat but thinking makes it ___________ .
a) never, likewise
b) plenty, enormous
c) nothing, so
d) immense, severe

Click here to View Answer
Answerc) nothing,so

8.Now, the educational courses in many institutions are sold and even ___________ for ___________ prices.
a) auctioned, fabulous
b) glamourised, soaring
c) bought, competitive
d) advertised, cover

Click here to View Answer
Answera) auctioned, fabulous

9.A mixed economy implies the …….. of a state enterprise and free enterprise, and cannot mean a wholly state- dominated economy.
a) existence
b) collation
c) harmony
d) co-existence

Click here to View Answer
Answerd) co-existence

10.Environment as an ___________ is already on the international agenda, and the media must continue to take ___________ and informed look at it.
a) agenda, effortless
b) awareness, complete
c) example, painless
d) issue, sustained

Click here to View Answer
Answerd) issue, sustained

Leave a Comment