English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 155

1.The arrested persons were ………… in court and ………… in judicial custody.
a) demanded, persuaded
b) questioned, sentenced
c) taken, left
d) produced, remanded

Click here to View Answer
Answer d) produced, remanded . “produced” means “brought” while “remanded” means “sent back a person into legal custody”.

2.Each one he answered swiftly, with a ___ grace and panache, deploying disarming tones and the most ___ facial expressions.
a) practiced, appropriate
b) noted, fake
c) secret, stubble
d) known, subtle

Click here to View Answer
Answer a) practiced, appropriate

3.He is ___ that his own trading fame doesn’t overshadow the sport but is ___ about his passion.
a) worried, terrific
b) anxious, unabashed
c) nervous, dynamic
d) curious, bilateral

Click here to View Answer
Answer b) anxious, unabashed,
unabashed– अडिग

4.In the health-care industry, the doctor-patient ____ is the mirror image of the ordinary relationship between producer and ____.
a) relation, manufacturer
b) deal, supplier
c) bond, generator
d) relationship, consumer

Click here to View Answer
Answer d) relationship, consumer

5.People blame the climate for agricultural ____ and make it a scapegoat for faulty population and agricultural ____.
a) process, systems
b) failures, policies
c) event, equipment
d) matter, produce

Click here to View Answer
Answer b) failures, policies

6.Our mandate was paramount and_________to do all we could to save lives, and________food, fodder, drinking-water and migration distress.
a) unambiguous, mitigate
b) apparent, aggravate
c) distinct, incite
d) explicit, increase

Click here to View Answer
Answer a) unambiguous, mitigate,
unambiguous – Clear, सुस्पष्ठ
mitigate – lessen, कमी
paramount – dominant, प्रमुख

7.Unlike in many other regions of_________farmer suicides, we heard of landless labourers and_________ farmers also ending their lives.
a) endemic, marginal
b) foreign, interior
c) different, central
d) distant, Area

Click here to View Answer
Answer a) endemic, marginal

8.Critics persist in attributing Messi’s________to his partnership with Luis Suarez and Neymar in the Barca attack and hold up his less________international performances as evidence.
a) contribution, attractive
b) participation, performed
c) success , impressive
d) victory, pleasurable

Click here to View Answer
Answer c) success , impressive

9.The government can easily remove_______rules and________and tone up the delivery system.
a) specific, process
b) cumbersome, procedures
c) simple, process
d) difficult, equal

Click here to View Answer
Answer b) cumbersome, procedures,

10.Public investment alone________The________here is private corporate investment.
a) sufficient, courage
b) enough, strength
c) competent, firmness
d) inadequate, Achilles heel

Click here to View Answer
Answer d) inadequate, Achilles heel
Achilles heel– weakness, कमज़ोरी

Leave a Comment