English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 150

English Quiz

1. The bench also struck down the 99th Constitution Amendment Act, which was passed__________by both Houses of Parliament.
a) publicly
b) unanimously
c) conjunctively
d) rimation

Click here to View Answer
Answer b) unanimously
unanimously – with agreement,सहमति

2. ________to popular belief that red meat makes humans ________scientists have found that it actually has a calming effect.
a) dissimilar, happy
b) opposite, intelligent
c) contrary, aggressive
d) comparable, hostile

Click here to View Answer
Answer c) contrary, aggressive.
contrary-opposite,विपरीत

3. Their oath, provided in the statute, is yet another___________of the British Raj and directly clashes with the RTI Act.
a) relic
b) source
c) amnesia
d) excogitate

Click here to View Answer
Answer a) relic
relic – reminder, स्मृति,अवशेष

4. Behaving in a _______ and serious way, even in a ______ situation, makes people respect you.
a) calm, difficult
b) steady, angry
c) flamboyant, tricky
d) cool, astounding

Click here to View Answer
Answer a) calm, difficult

5. An airplane with _______ passengers on board made an unscheduled _______ as the airport to which it was heading was covered with thick fog.
a) irritable, slip
b) faulty, stop
c) variety, halt
d) tons, wait

Click here to View Answer
Answer c) variety, halt

6. Sikkim was ____________ seriously by the September 2011 earthquake, which measured 6.9 on the Richter ____________.
a) Haunted, calibration
b) Damaged, meter
c) Effected, range
d) Affected, scale

Click here to View Answer
Answer d) Affected, scale

7. I was feeling rather __________ when I _________ a yellow envelope on the table.
a) Happy, Discerned
b) Honoured, feasible
c) miserable,spotted
d) ecstatic, perceived

Click here to View Answer
Answer c) miserable,spotted

8. The government has _______ to provide financial aid to the ones ________ by severe floods in the city.
a) desired, troubled
b) promised, havoc
c) failed, affected
d) wanted, struck

Click here to View Answer
Answer c) failed, affected

9. The protests were ________ at ________ awareness among the elite and the educated.
a) held,generating
b) aimed,creating
c) targeted,awaking
d) focused,building.

Click here to View Answer
Answer b) aimed,creating

10. Even after 10 years of the RTI, I find a widespread lack of ___________.
a) cognizance
b) misunderstanding
c) ingratiating,
d) inviting

Click here to View Answer
Answer a) cognizance.
cognizance – awareness,जागरूकता

Leave a Comment