English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 128

1) Find the error in the following sentence.
a) For almost 80 per cent of our
b) countrymen, agriculture is their
c) backbone, not just economically
d) but culturally.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) It should be “but culturally too”. So, add too after culturally

2) Find the error in the following sentence.
a) Life sentence ensures
b) endless sufferings
c) wherein death penalty
d) puts an end to it.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) Replace wherein with whereas

3) Find the error in the following sentence.
a) From the point of view for inflicting
b) maximum sufferings on a
c) convicted criminal, life sentence is
d) more appropriate than death penalty.
e) No error

Click to View Answer
Answer a) Replace ‘for’ with ‘of’

4) Find the error in the following sentence.
a) Let us not hold up democracy
b) as an excuse for
c) not taking appropriate measures
d) to stabilise the population.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

5) As a ________ of medicine Ayurveda has witnessed ________ growth in the last two decades.
a) system, phenomenal
b) genre, thumping
c) branch, increasing
d) alternative, sufficient
e) counterpart, sharp

Click to View Answer
Answer a) system, phenomenal

6) In mature democracies, ________ of national importance are ________ without a trace of politics.
a) policies, enacted
b) concern, subjected
c) issues, drawn
d) cases, looked
e) matters, debated

Click to View Answer
Answer e) matters, debated

7) If a government loses its ________ in the legislature, it should ________ gracefully and allow the opposition to form a new government.
a) confidence, admit
b) majority, quit
c) grip, react
d) command, manage
e) monopoly, compromise

Click to View Answer
Answer b) majority, quit

8) With fixed tenures, governments defeated on the ________ of the legislature would not be able to force ________ elections on the people.
a) front, biased
b) ground, indirect
c) house, unfair
d) floor, premature
e) table, undue

Click to View Answer
Answer d) floor, premature

Leave a Comment