English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 143

English Quiz – Practice More Quizzes With our FREE ANDROID APP!!!

1. What is the meaning of PROLIFIC?
a) Plenty
b) Competent
c) Fertile
d) Predominant

Click here to View Answer
Answer c) Fertile. Meaning: An animal, person, or plant that is prolific produces a large number of babies, young plants, or fruit.

2. What is the meaning of LIMP?
a) Kneel
b) Bend
c) Falter
d) Stoop

Click here to View Answer
Answer c) Falter. Meaning: If you say that something such as an organization, process, or vehicle limps along, you mean that it continues slowly or with difficulty, for example because it has been weakened or damaged.

3. What is the meaning of MASSACRE?
a) Stab
b) Slaughter
c) Murder
d) Assassinate

Click here to View Answer
Answer b) Slaughter. Meaning: A massacre is the killing of a large number of people at the same time in a violent and cruel way.

4. What is the meaning of INFREQUENT?
a) Never
b) Usual
c) Rare
d) Sometimes

Click here to View Answer
Answer d) Sometimes. Meaning: If something is infrequent, it does not happen often.

5. What is the meaning of NEBULOUS?
a) Tiny
b) Vague
c) Insignificant
d) Inadequate

Click here to View Answer
Answer b) Vague. Meaning: If you describe something as nebulous, you mean that it is vague and not clearly defined or not easy to describe.

6. What is the meaning of BASHFUL?
a) Vigilant
b) Confident
c) Shy
d) Hopeful

Click here to View Answer
Answer c) Shy. Meaning: Someone who is bashful is shy and easily embarrassed.

7. What is the meaning of PLACID?
a) Clear
b) Calm
c) Enjoyable
d) Dull

Click here to View Answer
Answer b) Calm. Meaning: A placid person or animal is calm and does not easily become excited, angry, or upset.

8. What is the meaning of AMENITIES?
a) Pageantries
b) Privileges
c) Facilities
d) Courtesies

Click here to View Answer
Answer b) Privileges. Meaning: Amenities are things such as shopping centres or sports facilities that are provided for people’s convenience, enjoyment, or comfort.

9. What is the meaning of DEIFY?
a) Face
b) Worship
c) Flatter
d) Challenge

Click here to View Answer
Answer b) Worship. Meaning: If someone is deified, they are considered to be a god or are regarded with very great respect.

10. What is the meaning of BELITTLE?
a) Diminish
b) Mock
c) Disparage
d) Scoff

Click here to View Answer
Answer c) Disparage. Meaning: If you belittle someone or something, you say or imply that they are unimportant or not very good.

Leave a Comment