English Quiz for SBI | IBPS – Set 269

1.Find the error in the following sentence.
a) One should be true to one’s words
b) in order to earn good name
c) and fame in the life.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) and fame in the life, Delete ‘the’ before ‘life’.

2.Find the error in the following sentence.
a) The secret of his good health
b) lies in the fact that he is getting up
c) early and goes to bed early.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) lies in the fact that he is getting up ,Replace ‘he is getting up’ with ‘he gets up’.

3.Find the error in the following sentence.
a) A Philogynist is a person who
b) loves woman but a mysogynist is a
c) person who is hating woman.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) person who is hating woman,Replace ‘hating’ with ‘hates’.

4.Find the error in the following sentence.
a) I want you to pick up
b) the box of glasses gently
c) and kept it on the table carefully.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) and kept it on the table carefully,Replace ‘kept’ with ‘keep’ ,The sentence is present tense.

5.Find the error in the following sentence.
a) Many of the question appeared
b) in this question paper were
c) too difficult to solve.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Many of the question appeared ,Replace ‘question’ with ‘questions’ ,Remember to use plural noun after one of/one of the/Many of the.

6.Find the error in the following sentence.
a) Every teacher and every student
b) of this school is determined to do
c) their best for the benefit of all.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) their best for the benefit of all,Replace ‘their’ with ‘his’,Singular pronoun is used when two singular nouns are preceded by each/every .

7.Find the error in the following sentence.
a) She lent me some money
b) with the condition that I
c) Should return the same within a month.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) Should return the same within a month,Replace ‘the same’ with ‘it’ .’The same’ is used as an adjective .

8.Find the error in the following sentence.
a) Taking breakfast,he went to the
b) office and ordered the staff to
c) complete the work without any further delay.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Taking breakfast,he went to the,say ‘After taking breakfast’ or ‘Having taken breakfast’ This is a question of dangling participle .

9.Find the error in the following sentence.
a) It was apparent for everyone present
b) that if the patient did not receive
c) immediate medical aid he would die.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) It was apparent for everyone present,Replace ‘for’ with ‘to’

10.Find the error in the following sentence.
a) While he was returning from
b) the office a man attacked on
c) him with a dagger.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) the office a man attacked on,Delete ‘on’

Leave a Comment