English Quiz (Rearrange the sentence) for SBI | IBPS – Set 378

English Quiz(Rearrange the sentence) for SBI | IBPS – Set 378

Directions (Q.1-10)In each of the following Questions, a sentence has been split into four parts denoted by(A),(B),(C) and (D). Rearrange the parts (A),(B),(C) and (D) to make the sentence both meaningfully and grammatically correct . Of the combination of the parts (A),(B),(C) and (D) given against the sentence select the combination which makes the sentence both meaningful and grammatically correct as your answer. If the given sentence is correct as it is , select “No arrangement required “ as your answer. Ignore the errors of punctuation, if any.

1.The International Day of Happiness/It recognizes the need for a more inclusive,(A) seeks to celebrate and promote world happiness as a fundamental human goal(B) equitable and balanced approach to economic growth, one that promotes sustainable development(C), poverty eradication, happiness and well-being of all people(D).
a) BACD
b) DCAB
c) CDAB
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer a) BACD
Correct sentence is -The International Day of Happiness seeks to celebrate and promote world happiness as a fundamental human goal. It recognizes the need for a more inclusive, equitable and balanced approach to economic growth, one that promotes sustainable development, poverty eradication, happiness and well-being of all people.

2. The first day of Spring is / This marks the day that(A) the Sun’s path is directly over the equator(B) also known as the Vernal Equinox(C)This day also contains equal amount of day time and night time(D).
a) BACD
b) DCAB
c) CABD
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer c) CABD
Correct sentence is – The first day of Spring is also known as the Vernal Equinox ,This marks the day that the Sun’s path is directly over the equator. This day also contains equal amount of day time and night time.

3.Issuing of the arrest warrant / reasonable grounds for believing that the conduct described(A) , which includes the requirement for dual criminality(B) implies that the court is satisfied that there are(C) in the request is an extradition offence(D).
a) ACDB
b) CADB
c) CABD
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer b) CADB
Correct sentence is – Issuing of the arrest warrant implies that the court is satisfied that there are reasonable grounds for believing that the conduct described in the request is an extradition offence, which includes the requirement for dual criminality.

4.The optimism has led /which have turned the carry-trade returns(A)on the rupee to the highest in the world(B) in the past month(C) to local shares and debt luring robust flows(D).
a) DABC
b) DBCA
c) CDAB
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer a) DABC
Correct sentence is – The optimism has led to local shares and debt luring robust flows, which have turned the carry-trade returns on the rupee to the highest in the world in the past month.

5.The prime minister said /as the Trinamool Congress is rattled with (A) the BJP workers are being attacked in Bengal (B) has received in the first two phases of polling(C) the kind of support the Modi government (D).
a) BDCA
b) ABDC
c) BADC
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer c) BADC
The prime minister said the BJP workers are being attacked in Bengal as the Trinamool Congress is rattled with the kind of support the Modi government has received in the first two phases of polling.

6.As per industry sources/ Indigo Partners and the NIIF and(A) private equity firms TPG Capital(B) ,in the grounded carrier(C) Etihad Airways are in the race to buy a stake(D) .
a) BADC
b) BACD
c) ABDC
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer a) BADC
As per industry sources, private equity firms TPG Capital, Indigo Partners and the NIIF and Etihad Airways are in the race to buy a stake in the grounded carrier.

7.Hundreds of Jet Airways employees / having failed to secure new funding from its lenders(A) the airline shut down all flight operations on Wednesday(B)its management for answers about their future after(C) protested in Delhi and Mumbai on Thursday to push(D).
a) ACDB
b) CDBA
c) DCBA
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer c) DCBA
Hundreds of Jet Airways employees protested in Delhi and Mumbai on Thursday to push its management for answers about their future after the airline shut down all flight operations on Wednesday having failed to secure new funding from its lenders.

8.The curatorial panel for the fourth edition /of the Serendipity Arts Festival,(A) an eight-day multidisciplinary arts event held(B) in the Goan capital of Panaji, has been announced(C) and includes leading names from various arts disciplines(D).

a) DCAB
b) CADB
c) DCAB
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer d) No arrangement required
The curatorial panel for the fourth edition of the Serendipity Arts Festival, an eight-day multidisciplinary arts event held in the Goan capital of Panaji, has been announced and includes leading names from various arts disciplines.

9.The mandatory entries will be made / segments of the Lok Sabha constituencies(A) Returning Officers for the Assembly Constituency(B) where the elections are being conducted, says the statement(C) during designated time slots by the Assistant(D).
a) DBAC
b) CABD
c) DBCA
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer a) DBAC
The mandatory entries will be made during designated time slots by the Assistant Returning Officers for the Assembly Constituency segments of the Lok Sabha constituencies where the elections are being conducted, says the statement.

10.The International Hockey Federation (FIH)/ thousand Euros on Pakistan Hockey Federation (PHF)(A) of one lakh seventy-six (B) for not honouring the Pro League commitments(C) has imposed a hefty fine(D).
a) ADBC
b) BDAC
c) DBAC
d) No arrangement required

Click here to View Answer
Answer c) DBAC
The International Hockey Federation (FIH) has imposed a hefty fine of one lakh seventy-six thousand Euros on Pakistan Hockey Federation (PHF) for not honouring the Pro League commitments.

Leave a Comment