English Quiz – Set Twenty Seven (Error Spotting)

1. Spot the Error in the below Sentence
a) I have been
b) informed that
c) Prime Minister Narendra Modi visits Tamil Nadu
d) following month
e) No Error

Click to View Answer
Answer d) following month. Place THE before Following.

2. Spot the Error in the below Sentence
a) Radhika claims to be a Researcher
b) but in reality she
c) does not know even
d) ABC of research
e) No Error

Click to View Answer
Answer d) ABC of research. Place THE before ABC.

3. Spot the Error in the below Sentence
a) The more
b) I learn Maths
c) the more
d) I get confused
e) No Error

Click to View Answer
Answer e) No Error

4. Spot the Error in the below Sentence
a) I came to
b) know that
c) his friend has died
d) two days ago
e) No Error

Click to View Answer
Answer c) his friend has died. Replace Has died with Died. We should not use past time adverbs with present perfect.

5. Spot the Error in the below Sentence
a) This is
b) the first time
c) that i read such
d) an interesting novel
e) no error

Click to View Answer
Answer c) that i read such. Replace Read by I have read. Present Perfect Tense is used in such constructions.

6. Spot the Error in the below Sentence
a) Swetha switched on
b) the light before
c) she entered
d) the room
e) No Error

Click to View Answer
Answer e) No Error

7. Spot the Error in the below Sentence
a) I have been admiring
b) him for the
c) talent with which
d) he is gifted
e) No Error

Click to View Answer
Answer a) I have been admiring. It should be I admire. Please note that words like know, admire, trust, believe, hope etc are not used in continuous form.

8. Spot the Error in the below Sentence
a) Before the alarm
b) had stopped ringing
c) Vaishnavi had pulled up
d) the shade
e) No Error

Click to View Answer
Answer b) had stopped ringing. Replace Had Stopped by Stopped.

9. Spot the Error in the below Sentence
a) Parineeti Chopra lived here
b) since 1991,
c) so she knows everything
d) about this village
e) No Error

Click to View Answer
Answer – Error is in (1). Replace Lived by Has been living.

10. Spot the Error in the below Sentence
a) Sonia acted not
b) as per my advice
c) but
d) somebody else
e) No Error

Click to View Answer
Answer d) somebody else. Use Somebody else’s.

11. Spot the Error in the below Sentence
a) I know nothing
b) about Anamika’s
c) whereabout
d) and about her choice
e) No error

Click to View Answer
Answer c) whereabout. It should be whereabouts. It means Address.

12. Spot the Error in the below Sentence
a) Avanthika uses a good
b) quality of conditioner
c) so her hairs are
d) very soft
e) No Error

Click to View Answer
Answer c) so her hairs are. Write Hair for Hairs.

13. Spot the Error in the below Sentence
a) I don’t appreciate
b) Ashwathy who laugh
c) at others without
d) any reason
e) No error

Click to View Answer
Answer b) Ashwathy who laugh. Use Laughs.

14. Spot the Error in the below Sentence
a) The Prime Minister
b) should not let
c) the naxalite activities
d) to grow in our country
e) No error

Click to View Answer
Answer d) to grow in our country. Delete To. Do not use infinitive after Let.

15. Spot the Error in the below Sentence
a) I don’t know
b) if any of the students
c) of the class is conspiring
d) against the teacher or not
e) No error

Click to View Answer
Answer b) if any of the students. Use Whether instead of If. The sentence structure is based on Whether…. or.

Leave a Comment