English Quiz – Set Thirty Eight (Antonyms)

1. What is the antonym for Fickle?
a) Inaccurate
b) Unnoticed
c) Appreciate
d) Loyal

Click to View Answer
Answer d) Loyal

2. What is the antonym for Evasive?
a) Frank
b) Mistaken
c) Exuberant
d) Pensive

Click to View Answer
Answer a) Frank. Evasive means tending to avoid commitment.

3. What is the antonym for Opulence?
a) Transparency
b) Penury
c) Generosity
d) Opacity

Click to View Answer
Answer b) Penury. Opulence means Great wealth. Penury means extreme poverty.

4. What is the antonym for Plethora?
a) Denial
b) Aversion
c) Scarcity
d) Despair

Click to View Answer
Answer c) Scarcity. Plethora means excessive amount of something.

5. What is the antonym for Entice?
a) Authorise
b) baffle
c) Repel
d) Misplace

Click to View Answer
Answer c) Repel. Entice means Tempt.

6. What is the antonym for Paltry?
a) Lethargy
b) Matchless
c) Obsolete
d) Surfeit

Click to View Answer
Answer d) Surfeit.
Paltry means Small. Surfeit means excess amount of something.

8. What is the antonym for Parsimonious?
a) Conformity
b) Generous
c) Stiff
d) Convincing

Click to View Answer
Answer b) Generous.
Parsimonious means Miser.

8. What is the antonym for Fetter?
a) Liberate
b) Cure
c) Compare
d) Diminish

Click to View Answer
Answer a) Liberate.
Fetter means restrain with Chains.

9. What is the antonym for Protract?
a) Vigorous
b) Erratic
c) Extensive
d) Shorten

Click to View Answer
Answer d) Shorten.
Protract means lasting for a long time or longer than expected or usual.

10. What is the antonym for Desultory?
a) Methodical
b) Casual
c) Aversion
d) Misjudge

Click to View Answer
Answer a) Methodical.
Desultory means Lacking a plan, purpose, or enthusiasm.

Leave a Comment