English Quiz – Fifty Three (Fill in the Blanks & Error Spotting)

1)Star off-spinner Ravichandran Ashwin gets ____________ about his memorable moments, personal preferences and the IPL team he may play for.
A)sincere
B)downright
C)candid
D)formal

Click here to Answer
Answer C) – candid

2)Archaeological Survey of India takes _______________ to reach out to the visually and physically challenged.
A)gauge
B)assess
C)action
D)measures

Click here to Answer
Answer D) – measures

3)From next week, Parliament could well head for a ___________ again unless there’s a breakthrough on the GST Bill.
A)sucked
B)washout
C)drained out
D)clear

Click here to Answer
Answer b) – washout

4)The hard-line position the government is taking against the opposition could help extremist groups recruit followers from among ____________ opposition sympathisers.
A)embittered
B)alienated
C)vexed
D)antagonized

Click here to Answer
Answer A) – embittered

5)By bringing the war criminals to trial and punishing them to life imprisonment, they could have brought the __________ events to a just closure, but relying on the death penalty dampens the otherwise welcome process.
A)dreadful
B)tragic
C)wonderful
D)wretched

Click here to Answer
Answer B) – tragic

1. Find the error in the following sentence.
a) The secular civil society, on
b) the other hand, has put
c) pressure on the government for carry
d) forward the trial and punish the war criminals
e) No error

Click here to Answer
Answer c) – ‘to’ in place of ‘for’

2) Find the error in the following sentence.
a) This year is set to be the most hottest
b) on record and 2016 could be
c) even hotter due to the current
d) weather pattern, the U.N. weather agency said
e) No error

Click here to Answer
Answer a) – remove ‘most’

3) Find the error in the following sentence.
a) Prime Minister Narendra Modi today appealed
b) to countrymen to upholding ideals and
c) values of the Constitution and create an India
d) that will make its founding fathers proud
e) No error

Click here to Answer
Answer b) – ‘uphold’ in place of ‘upholding’

4) Find the error in the following sentence.
a) An increase in non-performing assets had
b) led several public sector banks
c) to go slow on educational loans,
d) latest data complied by the Finance Ministry shows
e) No error

Click here to Answer
Answer a) – ‘have’ in place of ‘had’

5) Find the error in the following sentence.
a) Finance Minister Arun Jaitley had
b) indicated that he is
c) at least willing to talk about changes
d) to the contentious Goods and Services Tax (GST) Bill
e) No error

Click here to Answer
Answer b) – ‘was’ in place of ‘is’

Leave a Comment