English Quiz – set 90

1. Find the error in the following sentence.
a) How serious is the country’s
b) economic problems, and how
c) big an impact will be these
d) have on the world economies?
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) How serious is the country’s. Put ‘are’ in place of ‘is’

2. Find the error in the following sentence.
a) Shuber, the taxi service provider, is
b) growing like a weed,
c) spending millions of rupees
d) to establish its roots in the country.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

3. Find the error in the following sentence.
a) The survey asked respondents
b) from more than 50 countries to
c) identify kinds of people
d) they would want as neighbours.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) identify kinds of people. Replace ‘kinds’ with ‘the kind’

4. Find the error in the following sentence.
a) The pace and scale of
b) the country’s economic transformation
c) have no
d) historical precedent.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) have no. Replace ‘have’ with ‘has’

5. Find the error in the following sentence.
a) The countries most
b) affected by the country’s slowdown
c) are likely to be
d) those whose export raw materials.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) those whose export raw materials. Replace ‘whose’ with ‘who’

6. __________________ he had mixed success in the past with his new technique, this time around the player had enough ________________ up his sleeve to win this match.
a) Since, talent
b) Despite, drama
c) Although, tricks
d) Because, energy
e) Hence, magic

Click here to View Answer
Answer c) Although, tricks

7. The name of the roles offered to me ___________ the strong, funny and dynamic Indian woman that I had grown up _________________.
a) stated, today
b) said, surrounded
c) reflected, around
d) depicted, to
e) assessed, within

Click here to View Answer
Answer d) depicted, to

8.The _____________ to the free sim-card scheme offered by the telecom company has been ______________ and most people expressed complete ignorance about the scheme.
a) reaction, stupendous
b) access, cordial
c) contract, simple
d) takers, high
e) response, abysmal

Click here to View Answer
Answer e) response, abysmal

9. In our close relations it is easy to come ___________ clever men and women, but ____________ to find virtuous ones.
a) find, simpler
b) up, arduous
c) see, terrible
d) across, difficult
e) close, impossible

Click here to View Answer
Answer d) across, difficult

10. Due to the _____________ number of swine-flu cases in the district, the health department has decided to spread ___________ about the disease.
a) raising, alertness
b) populated, knowledge
c) prolonged, understanding
d) increasing, awareness
e) high, ability

Click here to View Answer
Answer d) increasing, awareness

Leave a Comment