English Quiz – set 89

1. Find the error in the following sentence.
a) It is well acknowledged that the control of
b) food inflation rests primarily on the
c) management of supply-side constraints
d) that fuels its growth.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) that fuels its growth. Replace ‘fuels’ with ‘fuel’

2. Find the error in the following sentence.
a) A big push to India’s food processing sector will be
b) a force multiplier in creating
c) large-scale employment, enhance farm incomes
d) and combating agri-wastages.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) large-scale employment, enhance farm incomes. Replace ‘enhance’ with ‘enhancing’

3. Find the error in the following sentence.
a) I was recently sad by media reports
b) that high net-worth Indian nationals
c) in a position of leadership have invested significantly
d) large capital in real-estate assets overseas.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) I was recently sad by media reports. Replace ‘sad’ with ‘saddened’

4. Find the error in the following sentence.
a) Unfortunately, the ease of doing business
b) and setting up enterprises
c) in India is a major constraint
d) that deters investment
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

5. Find the error in the following sentence.
a) An election process marked by malpractices
b) by all parties and the possibility of Taliban’s
c) return to share power make
d) the future of Afghanistan bleak.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) by all parties and the possibility of Taliban’s. Insert ‘the’ before ‘Taliban’

6. If the reduction in the fiscal deficit is to be achieved without substantial additional resource ________________ through new taxes, expenditure will have to be squeezed.
a) transition
b) compilation
c) requisition
d) mobilisation
e) transfer

Click here to View Answer
Answer d) mobilisation

7. The Reserve Bank of India Act, until recently, did not contain any _______________ for regulation of payment system.
a) outline
b) planning
c) arrangement
d) precedent
e) provision

Click here to View Answer
Answer e) provision

8. The Banking Regulation Act empowers the Reserve Bank to issue directions to banking companies in public interest, in the interest of banking policy and in the ______________ of depositors.
a) interest
b) case
c) matter
d) relevance
e) regard

Click here to View Answer
Answer a) interest

9. Within a fortnight of the Maharashtra government announcing its intention to reserve government jobs and seats in educational institutions for Maratha’s and Muslims, the plan ___________ into a hurdle.
a) rushed
b) turned
c) ran
d) rose
e) converted

Click here to View Answer
Answer c) ran

10. Nadine Goridmer found her ____________ in the injustices and cruelties of her country’s policies of racial division and she left no quarter of South African society unexplored.
a) stuff
b) themes
c) problems
d) arguments
e) text

Click here to View Answer
Answer b) themes

Leave a Comment