English Quiz for SBI|IBPS – Set 259

1.Find the error in the following sentence.
a) Number of intelligent students is good
b) but none of the students are
c) obliged to their teachers.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Number of intelligent students is good ,Replace ‘Number of’ with ‘The Number of’

2.Find the error in the following sentence.
a) Whenever Mr. Sinha finds a student,
b) a teacher comes in him and he
c) starts helping him.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) a teacher comes in him and he,Replace ‘a teacher’ with ‘The teacher’

3.Find the error in the following sentence.
a) When i entered the class room,I
b) found that only few students were
c) present in the class.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) found that only few students were ,Replace ‘only few students’ with ‘only a few students’

4.Find the error in the following sentence.
a) Tendulkar is the best of
b) all other batsmen of the world because
c) he plays concentrately most of the time.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) other batsmen of the world because ,Replace ‘all other batsmen’ with ‘all the batsmen’

5.Find the error in the following sentence.
a) A playwright must characterize mainly
b) through action and speech but a novelist
c) may use a great number of techniques.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

6.Find the error in the following sentence.
a) She had offered a temporary assignment
b) but she turned it down saying that
c) she would accepted only a permanent one.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) she would accepted only a permanent one,Replace ‘accepted’ with ‘accept’

7.Find the error in the following sentence.
a) Having examined all the papers the
b) the committee think that you have been guilty
c) of disloyalty without any doubt.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) the committee think that you have been guilty ,Replace ‘think’ with ‘thinks’

8.Find the error in the following sentence.
a) This book may not be reproduce in
b) whole or in part in any form without
c) the written permission of the publishers.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) This book may not be reproduce in,Replace ‘reproduce’ with ‘reproduced’

9.Find the error in the following sentence.
a) The government is still in the process
b) of finalized new policy guidelines for the allocation of
c) land to private sector organizations.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) of finalized new policy guidelines for the allocation of ,Replace ‘finalized ‘ with ‘finalizing’

10.Find the error in the following sentence.
a) No sooner did saurav reach there
b) than his father came and started
c) scolding him very loud.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) scolding him very loud,Replace ‘loud’ with ‘loudly’

Leave a Comment